USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На громадських слуханнях мешканці Володимира-Волинського проголосували за перейменування міста

10 Вересня 2021 13:15
У Володимирі-Волинському містяни проголосували за перейменування міста. Йому вирішили повернути історичну назву Володимир. За перейменування проголосували 137 людей, проти – лише чотири. Обговорення тривали протягом 4 годин.

Як повідомляє БУГ, ввечері у четвер, 9 вересня, у Володимирі-Волинському відбулись громадські слухання щодо перейменування міста. Право взяти участь у голосуванні отримали лише ті, хто має місце реєстрації у Володимирі-Волинському. Також для отримання мандату потрібно було показати паспорт.

Історики, які виступали на слуханнях, зазначили, що у часи Галицько-Волинського князівства місто мало назву «Володимир». «Волинським» він став після того, як увійшов до складу Російської імперії. Перейменували його, аби відрізнити від російського Володимира на Клязьмі. Саме з цієї причини частина активістів уже тривалий час виступає за перейменування міста. Крім того, цю ініціативу підтримує міська рада.

«Це буде коштувати для бюджетних установ. Є сформовані кошториси. Це видатки у межах сотень тисяч гривень, але невже заради повернення місту історичної назви цього не можна зробити? Давайте разом об’єднаємося і повернемо місту історичну назву», – виступив заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Святослав Терський зазначив, що Володимир прожив найвидатніший період свого існування, коли він був столицею Галицько-Волинського князівства і тоді він був Володимиром.

«Саме під таким іменем місто увійшло в історію Європи і логічно, що саме ця назва має очевидно належати цьому місту. Я розумію людей, які на рівні емоційному народилися у Волинському, але треба розуміти значення цього. Відновлення місць історичної пам’яті і перейменування позитивно вплине на туризм», – сказав Терський.

Після 4 годин обговорень учасники врешті проголосували. За перейменування висловились 137 людей, проти – лише четверо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
КОРІННИЙ Показати IP 10 Вересня 2021 14:21
Нарешті місто позбудеться царського прикметника! Я уявляю як ватнікі і прихильники ркцкава міра будуть дуріти!!!
В . Показати IP 10 Вересня 2021 15:48
Включаем РТР планета и смотрим как скобева с мужем изходят желчью
Voker Показати IP 10 Вересня 2021 16:13
А що ,решта проблем вирішили?? За перейменування проголосували 137 людей...из 40 000??????
ВОВК Показати IP 10 Вересня 2021 16:52
Тепер буде називатись "Нові Васюки" Ну чесне слово немає чим зайнятись.... Ну невже це саме нагальне питанння зараз ??? Це ж в яку копієчку влетьть ця забаганка ???
Микола Показати IP 11 Вересня 2021 11:06
А що для простих людей, що з їхніми документами, наприклад акти на право власності, інши довідки, документи. Іноді розходження в одній букві створюють дуже багато проблем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus