USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

На лікування за кордон від початку війни евакуювали 1,4 тисячі українців

8 Серпня 2022 08:55
Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на лікування за кордон евакуйовано 1,4 тисячі українців.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Загалом завдяки співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом із різних міст України до закордонних клінік вже близько 1400 українців», – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що у межах реалізації програми SAFER Ukraine евакуюють дітей з онкологічними та онкогематологічними хворобами на лікування у США, Канаду та 14 європейських країн.

«Понад 500 онкохворих дітей продовжили лікування у Європі, США і Канаді завдяки організації 15 «медичних конвоїв» з України до дитячого онкохабу UNICORN (Польща). Дітей направляють на лікування у провідні дитячі онкологічні центри, визначені Міжнародною спільнотою дитячих онкологів», – підкреслюють у МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus