USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Львівщині банда мобілізованих перевертнів вимагала гроші у громадян

18 Серпня 2023 14:01
Служба безпеки України проводить системну боротьбу з організованою злочинністю, яка намагається проникнути до Сил оборони в умовах війни.

У результаті спецоперації на Львівщині знешкоджено банду рекетирів, що її організували двоє колишніх кримінальників, які приховали своє минуле і призвались на військову службу. Про це інформують в СБУ.

Після зарахування до складу однієї з військових частин регіону вони самовільно залишили підрозділ і почали вимагати гроші у громадян. Прикриваючись статусом військовослужбовців, створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам рахунок за залагодження суперечки.

Читати ще: Нарахували собі майже 14 млн грн премій: СБУ викрила тилових командирів Нацгвардії

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання $4 тис. з демобілізованого бійця ЗСУ. У разі відмови сплатити всю суму зловмисники погрожували чоловікові насильством та фізичною розправою.
У ході оперативних дій правоохоронці затримали обох рекетирів на гарячому під час передання частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Маннергейм Показати IP 18 Серпня 2023 15:32
вІДЛОВЛЮЙТЕ ДАЛІ ВСІХ ПІДРЯД ПО МОБІЛІЗАЦІЇ
Орест Показати IP 19 Серпня 2023 06:03
На розміновування!
Анонім Показати IP 21 Серпня 2023 08:59
"приховали своє минуле" ??? Може просто хтось хапав кого попало щоб закрити диру в плані після випуску десятків тисяч бичків за гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus