USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На МП «Луцьк» вилучили Mercedes за 1,5 млн

12 Червня 2018 12:19
Волинські митники на посту Луцьк вилучили Mercedes за майже півтора мільйона гривень, бо власник приховав його справжню ціну.

Про це повідомляє сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ГУ ДФС у Волинській області.

Так, на митному посту Луцьк припинено спробу мешканця Рівненщини уникнути сплати митних платежів на імпорт автомобіля MERCEDES-BENZ моделі V-Klasse 2016 року випуску.

Встановлено, що митний брокер на замовлення громадянина України подав до оформлення декларацію з рахунком-фактурою. У ній значилось, що товар німецького виробника «DaimlerAG» за договором купівлі-продажу становить 23900 євро.

Проте Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС вдалося оперативно отримати відповідь з митних органів Німеччини. Копія транзитної митної декларації засвідчила, що реальна ціна придбання цього авто – 48500 Євро, що за курсом Національного банку України становить близько 1,46 млн грн.

Отже, брокер у змові з власником намагались приховати від митного контролю справжню ціну товару. Такі дії, відповідно до ст. 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості предмету порушення з його конфіскацією.

Автомобіль тимчасово вилучено до рішення суду про притягнення зловмисника до відповідальності за протоколом, складеним посадовими особами управління організації протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Kapitan Показати IP 12 Червня 2018 14:10
Рішала-брокер не поділився !!! Коснути сам вирішив . Поки така система розмитнення буде, буде й далі таке . Автомобіль імпортований з-за кордону, завжди був доЇльною коровою . Любий з перевізникив підтвердить це. В 90-х , коли декларації на ввезення т/з заповнювали на капоті , від руки було більше порядку . Ставка розмитнення має бути чітко фіксованою !!! А не як зараз вилка - один за 1 тисячу розмитнює , другий 1800 у о . Ось тому таке й випливає ! Ця машинка не з дешевих , трохи пошумлять і затихне . Тому що біля неї багато зацікавлених !
Ввв Показати IP 12 Червня 2018 19:06
За бляхи взагалі не платять...!!!. І нікого не ї.....бе. він хоть офіційно заїжає. Найшли цапа відбувайла.
5.45 Показати IP 12 Червня 2018 22:48
Комусь сподобалась машинка)))) Скоро дізнаємось кому, він буде помітним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus