USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На півдні Франції вирує лісова пожежа, близько 10 тисяч людей евакуювали

17 Серпня 2021 19:58
Лісова пожежа на півдні Франції, що почалася в понеділок у департаменті Вар, все ще триває; у зв’язку з загрозою евакуювали 7-10 тисяч осіб. Спершу повідомляли про близько 2 тисячі евакуйованих.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на France Bleu.

Місцевість, де почалась пожежа, розташована поблизу середземноморського узбережжя між Марселем та Ніццою.

Вогонь вже знищив 6 гектарів лісистої місцевості, що складає майже половину природного заповідника Долина Мор.

З кемпінгів та будинків евакуювали, за різними даними, від 7 до 10 тисяч осіб, сім доріг перекриті. Близько 20 людей постраждали, надихавшись димом, або отримали легкі травми.

Борються з пожежею близько 750 пожеників і 120 жандармів, 180 автомобілів та 15 одиниць повітряної техніки. Ситуацію ускладнює вітер, що посилився пообіді.
В останньому повідомленні префектури зазначається, що подекуди вже приборкний вогонь почав розгоратися знову з посиленням спеки.

В Офісі біорізноманіття назвали пожежу катастрофою, зокрема й тому, що територія заповідника – одне з небагатьох у Франції місць проживання балканської черепахи.

На місце вирушили президент Еммануель Макрон та міністр внутрішніх справ Жераль Дарманен.

На території департаменту оголосили попередження про надзвичайну пожежну небезпеку на найближчі два дні, заходити у лісові масиви заборонили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus