USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На пляжі в Нідерландах виявили істоту, яку називають «рибою-вампіром»

1 Квітня 2023 00:17
Морська мінога, яка є паразитичною кровоссальною рибою, була виявлена морським біологом Ярко Хавермансом на голландському острові Тексель. Цю істоту з кількома рядами зубів часом називають «рибою-вампіром».

Про рідкісну знахідку повідомляє ТСН з посиланням на Mirror.

«Я відразу зрозумів, що це морська мінога, це неймовірна риба. Зовні схожа на вугра, але це риба без щелеп, у неї дископодібний рот, наповнений зубами. Це дивовижні істоти, майже інопланетні на вигляд, з таким же дивовижним способом життя», – додав біолог.

Цей вид існує близько 400 мільйонів років, іноді цих риб називають «живими динозаврами».

Морська мінога відома тим, що харчується кров’ю своєї здобичі, нападаючи на риб і китоподібних. Жертва із висмоктаною кров’ю, як правило, цього нападу не переживає.
Востаннє цю рибу бачили на острові 2017 року. Зазвичай міноги зустрічаються навесні, коли вони мігрують з моря в прісну воду для нересту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus