USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Рівненщині вилучили фальсифікований алкоголь, який збували на Волині

21 Січня 2021 14:43
На Рівненщині податкова міліція Волині ліквідувала міжрегіональний канал збуту алкогольного фальсифікату.

Про це повідомляє пресслужба ДФС у Волинській області.

Працівники податкової міліції Волині, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, у взаємодії з працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організовано злочинністю СБУ, ліквідували міжрегіональний канал збуту фальсифікату.

Так, під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.204, ч. 1 ст. 199 КК України проведено комплекс заходів з метою встановлення шляхів надходження фальсифікованих алкогольних напоїв на територію Волинської області. Відтак правоохоронцями здобуто інформацію, що у складських приміщеннях, розміщених на території одного з сіл Рівненської області, зберігається масштабна партія спирту та алкоголю, маркованого марками акцизного податку з ознаками підробки.

Вжитими заходами встановлено, що зловмисники налагодили незаконне зберігання з метою збуту фальсифікованого підакцизу без жодних дозвільних документів всупереч Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напої, тютюнових виробів та пального». Правоохоронці припускають, що останні збували сурогат по всій території України, в тому числі на території Волинської області.

Під час проведення санкціонованих обшуків нежитлових приміщень виявлено та вилучено близько 3000 пляшок алкогольного фальсифікату та майже 10 000 літрів рідини з характерним запахом спирту. За попередніми оцінками вартість вилученого підакцизу становить 2 млн 800 тисяч гривень.

Вирішується питання щодо призначення судових експертиз по вилученій алкогольній продукції та сировині.

В ГУ ДФС повідомляють, що відповідальність за вказані правопорушення передбачає накладення штрафу в розмірі від п’яти до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів та позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus