USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Саакашвілі: режим очікування. Зустріч з Тимошенко і привіт Ахметову. ОНОВЛЕНО

10 Вересня 2017 09:48
Сьогодні в неділю, 10 вересня, екс-глава Одеської ОДА та екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, збирається в'їхати на територію України через КП "Краковець", що у Львівській області, пише ТСН.

В очікуванні приїзду Саакашвілі на пункті пропуску через кордон "Краковець" зібралися сотні активістів. Трансляцію з місця подій веде UMN.



Частина активістів вирушила колоною з Києва 9 вересня. На шляху їх кілька разів зупиняли – у поліції це пояснили тим, що до них надійшло повідомлення про імовірну незаконну зброю в активістів.



Наметове містечко в КП "Краковець"

Того ж дня у партії Саакашвілі заявили про автобуси з молодиками спортивної зовнішності біля Краковця.

Близько 20:00 9 вересня Василю Курію від начальника Львівської обласної поліції Валерія Середи стало відомо, що у бік табору з метою розташуватися рухається більше десяти легкових автомобілів, у яких, за інформацією правоохоронців, є зареєстрована зброя. Керівник табору повідомив керівництво партії «Рух нових сил» і службу безпеки табору про це.

Член Ради партії «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі народний депутат Юрій Деревянко дав вказівку зустріти колону, оглянути автомобілі і не дозволити проникнення будь-якої зброї, навіть легальної, на територію наметового містечка.

«Як тільки керівники табору разом з правоохоронцями зупинили колону при вїзді, один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Давід Сакварелідзе, усунув Курія від керівництва табору», - підсумував Василь Курій.

Після цього послідувало рішення львівської обласна організація «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі не зустрічати свого лідера біля міжнародного пункту пропуску «Краковець» 10 вересня.

Так, лідер обласного осередку Василь Курій на своїй сторінці у Фейсбуці поширив заяву про те, що Львівська обласна організація Руху нових сил Михайла Саакашвілі не братиме участі в запланованій раніше акції зустрічі свого лідера у пункті пропуску "Краковець" через можливі провокації людей зі зброєю.

"Рішення про організацію масової зустрічі нашого лідера було ухвалене на умовах, що акція відбудеться у мирний і законний спосіб. У суботу, 9 вересня, табір було сформовано за 200 м від пункту пропуску, а керівником табору був призначений координатор Львівської обласної організації Руху нових сил Василь Курій. Близько 20.00 Курій отримав повідомлення від начальника Львівської обласної поліції Валерія Середи, що у бік табору з метою розташуватися рухається більше 10-ти легкових автомобілів, у яких, за інформацією правоохоронців, є зареєстрована зброя", - йдеться у заяві львівського осередку.

Порошенко – перший президент, який насмілився найняти "тітушок", – Сакварелідзе

За словами ж Сакварелідзе, противників Саакашвілі на пункті пропуску немає.

"Хочу зазначити, що противників тут немає. Всі противники сидять у Києві. Їхні імена – Порошенко, Аваков, Ахметов, Медведчук, Яценюк, Мартинюк і так далі. Іншого табору тут немає. Тут є "тітушня", яку просто найняли. І виходить так, що Петро Олексійович Порошенко – перший президент України, особливо "постмайданний президент", який насмілився найняти "тітушек" і направити їх з інших областей у Західну Україну", – сказав Сакварелідзе.

Соратник Саакашвілі також повідомив, що на пункті пропуску бачив багато "натренованих хлопців та осіб з кримінальним минулим". І виявляється, саме ці люди ("натреновані хлопці та особи з кримінальним минулим" – 24) сьогодні будуть вирішувати долю України, – додав він.

СААКАШВІЛІ В ЖЕШУВІ ЗУСТРІВСЯ З ТИМОШЕНКО

Міхеіл Саакашвілі зупинився в Жешуві, де планував дати прес-конференцію. Світлину з Жешува виклав у Facebook сам політик в ніч на неділю.


Як повідомляє "Українська правда", саме тут запланована прес-конференція Саакашвілі, а не в Перемишлі, як планувалося раніше. До Жешува прибула також лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

За словами джерел "Української правди", група українських депутатів напередодні приїхали до Жешува. У готелі Метрополітен у них відбулася зустріч з Саакашвілі. На ній були присутні Юлія Тимошенко, Дмитро Добродомов, Віктор Чумак, Новак, інші. Зокрема, обговорювали перспективи перетину кордону.

Присутність Тимошенко один зі співрозмовників УП пояснив тим, що "вона за справедливість". Після вечірньої зустрічі усі депутати залишилися в готелі. За словами одного джерела, в цьому готелі також ночував Саакашвілі. Інші джерела не підтверджують, що Саакашвілі ночував у Метрополітені. Але факт вечірньої зустрічі підтвердили.

За станом на 10:40 стало відомо, що Держприкордонслужба не збирається пропускати Саакашвілі, інформує 24 канал.

"На сьогоднішній день пан Саакашвілі має кілька українських паспортів – внутрішній і два закордонних. Відповідно до рішення уповноваженого державного органу ці паспорти не дійсні. І Державна прикордонна служба України має доручення вилучити ці паспорти. Тобто вилучаємо паспорти, оформлюємо документи і повертаємо його (Саакашвілі – ред.) на територію держави, з якої він прибув", – сказав перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк.

За станом на 12:00 стало відомо, що Саакашвілі виїхав з Жешува в напрямку Перемишля, пише Українська правда.

Його плани змінилися, брифінг у Жешуві скасовано.

У коментарі журналістам Саакашвілі заявив, що "плану Б" в нього немає на випадок, якщо його не впустять до України, а кордон він планує перетинати разом з сином.

На запитання журналіста УП, чи буде він Координувати свої дії з олігархом Ігорем Коломойським, Саакашвілі переказав привіт Ринату Ахметову.



Саакашвілі має намір перетинати польсько-український кордон у ПП "Краковець" разом зі своїми дружиною і сином.

В автобусі, який прямує до кордону, разом із Саакашвілі перебувають народні депутати Юлія Тимошенко, Віктор Чумак, Дмитро Добродомов, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, а також депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський

Наразі автоколона автомобілів вирушила з Ряшева у бік кордону з Україною. За попередньою інформацією, колона прямує до Перемишля, пише Укрінформ.

Дружина Саакашвілі - Сандра Рулофс-Саакашвілі - в коментарі журналістам висловила сподівання, що вони зможуть «нормально» перетнути кордон.

Однак уже о 13:30 Міхеіл Саакашвілі повідомив, що не збирається в'їжджати до України через КП "Краковець" на автобусі, натомість він в'їде до України на поїзді "Інтерсіті".

ЧИТАТИ ЩЕ: ПУНКТ ПРОПУСКУ, ДЕ ЗУСТРІЧАТИМУТЬ СААКАШВІЛІ, ОБГОРОДИЛИ КОЛЮЧИМ ДРОТОМ

Нагадаємо, на пункті пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні прикордонники зробили низку серйозних заходів на кордоні напередодні повернення екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Зокрема, на КПП «Краківець» , куди 10 вересня в Україну з Польщі повинен прибути екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, з’явився колючий дріт.

Про причину настільки агресивної і театральної реакції влади на спробу Саакашвілі повернутися в Україну розповідає у своєму відеоблозі редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський. На його думку, це все відбувається через істеричність Порошенка. Як зазначає Дубінський, Саакашвілі дуже добре відчуває цю рису президента, який терпіти не може, щоб йому перечили - і грає на ній. "Ти мені заборонив - а мені плювати" - найгірше, що можна сказати Петі, і Міхо це говорить.



Як відомо, українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

На посаді глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів".

Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

У Грузії політик звинувачується за чотирма кримінальними статтями. Йому загрожує до 11 років позбавлення волі. Позбавили громадянства Саакашвілі наприкінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 10 Вересня 2017 11:14
Цирк шапито.
Анатоль_ Бідзюра до 123 Показати IP 10 Вересня 2017 13:07
Цирк - це ви, "123"... 4 5 6 7 8 9 = 0 :))) Українською звучить "Шапіто".
Богдан Сташинський Показати IP 10 Вересня 2017 12:14
З Саакашвилі президент - як з г*вна пуля...
ігор Показати IP 10 Вересня 2017 12:16
наш шоколадний царь боїться щоб не прийшлось втікати так як януковичу
Шабаш страны Показати IP 10 Вересня 2017 19:24
Я встечаю много красивых одежд внутри которих не было ЛЮДЕЙ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus