USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині більше тисячі осіб отримають китайську вакцину CoronaVac

13 Квітня 2021 14:13
З 14 квітня в області розпочнеться щеплення препаратом CoronaVac. Вакцина вже прибула на Волинь, ще очікують шприци та контейнери для утилізації.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив очільник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Роман Рудоквас.

З його слів, Волинь отримала 2080 доз вакцини проти коронавірусу CoronaVac китайського виробника Sinovak. Препарат розрахований на 2 щеплення для 1040 осіб. На відміну від індійської вакцини AstraZeneсa/CoviShield, вакцина CoronaVac однодозна. Нагадаємо, в одному флаконі AstraZeneсa/CoviShield – 10 доз.

Щеплення вакциною CoronaVac отримають маломобільні групи населення та особи, які за ними доглядають, працівники освіти, які залучені до проведення ЗНО, працівники Нацполіції та Державної міграційної служби України. Також цією вакциною мають щеплюватися учасники майбутніх олімпійських та параолімпійських ігор, але вакцинувати їх будуть окремо в Києві.

Читати ще: Вчителів, які працюватимуть на ЗНО, щеплюватимуть китайським препаратом

На Волині діятимуть дві мобільні бригади для щеплення препаратом: одна у Ковелі, інша – у Луцьку. Правоохоронців будуть щеплювати мобільні групи, створені по лінії МВС.

Процес має розпочатися завтра, оскільки на Волинь ще не прибули шприци та контейнери для утилізації: їх мають привезти 14 квітня. Як повідомив Роман Рудоквас, щойно в область прибудуть повні набори для вакцинації – розпочнуть щеплювати населення. Другу дозу вакцини CoronaVac необхідно буде отримати через 28 днів після першого щеплення.

Крім того, Роман Рудоквас повідомив, що станом на 12 квітня на Волині вже отримали щеплення проти коронавірусу вакциною AstraZeneсa/CoviShield 9800 осіб.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 13 Квітня 2021 17:33
То одна доза чи дві? Визначтеся, нарешті
Суньфуйвчай Показати IP 13 Квітня 2021 19:06
Головне, що вартість вакцин засекретили, щоб народ не знав, скільки у нього вкрали.
Коронафак Показати IP 13 Квітня 2021 21:19
Ефективність 50 %. А в плацебо і 60!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus