USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині хочуть видати гру про українську революцію

20 Березня 2018 14:27
Аби забезпечити навчальні заклади області настільною грою «Українська революція 1917–1921» від Інституту національної пам’яті, з обласного бюджету потрібно виділити близько 75 тисяч гривень. За ці кошти вдасться видати 500 примірників гри.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 20 березня.

Головний спеціаліст із регіональних питань у Волинській області Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук розповіла, що настільна гра сприяє у вивченні історії в школах, особливо складної для сприйняття теми, пов’язаної з постаттю В’ячеслава Липинського.

Інститут підготував 600 примірників гри. На Волинь, своєю чергою, надійшли 50 екземплярів. Однак потреба шкіл та історико-краєзнавчих закладів набагато більша. Тому ІНП безоплатно надає всі авторські права та макет гри для друку примірників на місцях. Собівартість одного екземпляру гри становить близько 150 гривень.

В «Українську революцію 1917–1921» можуть грати від 2 до 100 осіб, а суть гри зводиться до об’єднання України.

На переконання Лесі Бондарук, цей фактор допомагає у формуванні патріотизму молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus