USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині мати-п’яничка чотирьох дітей не захотіла лікувати опіки 7-річній дочці

19 Червня 2020 23:38
На Волині матір чотирьох дітей, яка часто зловживає спиртними напоями, залишила їх без нагляду, внаслідок чого її дочка отримала опіки під час пустощів з вогнем. Замість того, щоб лікувати дитину, мати-п’яниця забрала її з лікарні.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що матір чотирьох дітей не виконує обов'язки по догляду за ними. Вона зловживає спиртними напоями, недбало ставиться до виконання своїх батьківських обов`язків, зокрема неодноразово залишала їх без нагляду на тривалий час. З 10 грудня 2019 року діти перебувають на обліку в службі у справах дітей Ратнівської районної державної адміністрації, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Так, 8 квітня минулого року жінка, перебуваюи в стані алкогольного сп’яніння, вкотре залишила дітей без нагляду. Внаслідок цього її дочка 2013 року народження під час пустощів з вогнем разом з братом 2012 року народження отримала опіки і була доставлена до КНП «Ратнівська ЦРЛ».

Після надання першої медичної допомоги та огляду дитини лікарем мати відмовилася від госпіталізації дитини та самовільно залишила приймальне відділення лікарні, не бажаючи лікувати дочку, чим створила загрозу життю і здоров'ю дитини.

Лише після повторного втручання служби у справах дітей дитину було знову поміщено у вказаний лікувальний заклад для продовження лікування. Однак мати категорично відмовилась від подальшої консультації та лікування дочки в опіковому центрі Луцької міської клінічної лікарні, чим злісно не виконувала свої обов`язки по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, які відобразились на здоров'ї та психіці дитини.

Відзначимо, що між прокурором та горе-матір’ю буда укладена угода про визнання винуватості.

Відтак, суд затвердив угоду та призначив їй покарання у виді двох років позбавлення волі, змінивши його на умовне на один рік.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus