USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На Волині немає легальних стрільбищ для цивільних

18 Лютого 2022 11:23
Люди, я яких є зброя, фактично не мають де її пристріляти, оскільки в області немає санкціонованих стрільбищ.

Про це йшлося під час позачергового засідання сесії Волинської обласної ради.

Зокрема депутат Андрій Козюра зауважив, що зараз багато людей оформлюють дозволи на зброю та її купують. Однак цю зброю фактично ніде пристріляти.

«Є проблема, що в нас у Луцьку немає полігону чи тиру, де можна цю зброю пристріляти. І людям доводиться їхати на єдиний полігон в Рожищі. Там стоїть черга, щоб пристріляти свою зброю, доводиться чекати по три-чотири години», – зазначив він.

Натомість його колега, депутат Віктор Галан-Влащук повідомив: і це згадане стрільбище нелегальне.

«На території Волинської області немає жодного стрільбища, яке є легалізоване. Є лише одне на Великому Омелянику і в тирі 25-ї школи у Луцьку, де є одна ліцензія. Всі інші стрільбища в області не легалізовані. А в Рожищі проводять несанкціоновані стрільби, тому варто на це звернути увагу спеціальним службам», – наголосив він.

У підсумку голова облради Григорій Недопад повідомив, що дасть протокольне доручення вивчити згадане питання, аби область мала легалізоване стрільбище.

До слова, днями у Нововолинську відбулась толока на міському стрільбищі.

Юлія МАЛЄЄВА

На фото – стрільбище у Нововолинську після толоки, джерело – bug.org.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Яковлюк Показати IP 19 Лютого 2022 11:40
Шановні депутати, в Великому Омелянику стрільбище належить НГУ, і окрім представників НГУ, та силових структур ніхто інший доступу до стрільбища не має, там знаходиться цілодобово охорона нац. гвардії, в 25 школі - це тир для дрібнокаліберної зброї в калібрах 22lr - не вище, оскільки стрільбище закритого типу і будь які стрільби призводять до осипання шпаклівки зі стін і проблем зі слухом, так що фактично легального стрільбища немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus