USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині продавали небезпечні дитячі світильники

16 Липня 2018 14:44
Небезпечну для дітей продукцію реалізовували на Волині. Працівники Держпродспоживслужби під час перевірки виявили дитячі світильники китайського виробництва, що не відповідають встановленим вимогам.

Про це інформують у прес-службі Держпродспоживслужби області.

Так, спеціалістии відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області здійснили перевірку характеристик освітлювальної апаратури, електричних ламп розжарення, в тому числі галогенових, ламп люмінесцентних з умонтованим пускорегулювальним пристроєм, двоцокольних та одноцокольних у одного з її розповсюджувачів.

Об’єктом перевірки при цьому було наявність на продукції знака відповідності технічним регламентам і додержання правил його застосування та нанесення, наявність супровідної документації та їх відповідність встановленим вимогам, наявність декларації про відповідність.

В ході контрольного заходу перевірено 176 одиниць продукції. В результаті перевірки наявності на продукції знаку відповідності технічним регламентам, у тому числі ідентифікаційного номера призначеного органу з оцінки відповідності, та додержання правил його застосування і нанесення виявлено факт розповсюдження світильника “Нічник NL11 Lemanso з вимикачем, кількість діодів 4Led”, на яку та її табличку з технічними даними, на пакування та супровідні документи не було нанесено знак відповідності технічним регламентам, відсутня інформація про імпортера продукції, не зазначено номер партії або серійний номер, не вказано дату виготовлення.

Продукція не супроводжується інструкцією або інформацією про безпечність. Країною виробником світильника є Китай. Крім того, світлодіодні лампи “DELUX BL50P” з цоколем Е27 в кількості трьох одиниць, вироблених в КНР, розповсюджувалися на яких знак відповідності технічним регламентам було нанесено з порушенням загальних принципів маркування зазначеним знаком. При визначенні штангенциркулем ШЦЦ-1-150-0,01 із границями вимірювання від 0 до 150мм та точністю відліку 0,01мм висоти знаку, нанесеного на зовнішню поверхню пакування продукції, встановлено, що висота знака відповідності технічним регламентам становить 3,9мм, тоді як характер продукції дозволяє його нанесення встановленої норми – висотою не менше як 5мм. Разом з тим на продукції не вказано номер партії.

Світлодіодна лампа не супроводжується інструкцією або інформацією про безпечність. Розміри енергетичної етикетки, надрукованої на упаковці лампи, не відповідають встановленим вимогам.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бе Показати IP 16 Липня 2018 15:15
Що за бред. Світло йде від коробки для лампочки? Саму лампочку, так зрозуміло, ніхто в мережу не вмикав. Нема якого надпису на коробці - то вже шкідливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus