USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На Волині рятувальники приборкують пожежу на торфовищі

1 Липня 2022 11:12
30 червня о 09:35 до служби 101 надійшло повідомлення про пожежу на торфовищі біля села Бужанка Мар’янівської територіальної громади Луцького району. Вогонь осередками охопив угіддя площею 1,1 га.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС у Волинській області.

На місці події зосереджено сили і засоби трьох пожежно-рятувальних підрозділів (9 ДПРЧ Горохова, 22 ДПРП Берестечка та 20 ДПРП Торчина), а також працівники місцевої пожежної охорони села Бужани. Залучено чотири одиниці основної техніки, працювали 11 рятувальників та двоє працівників МПО. Пожежу локалізовано. Станом на 09:00 1 липня погашено 0,6 га. Гасіння пожежі триває.

Крім того, минулої доби рятувальники ліквідували горіння сухої трави та чагарників на площі 0,9 га біля села Запілля Любомльської міської громади, загорання посуші й чагарників на дачному масиві «Урожай» (0,15 га) на околицях Ковеля й у смт Люблинець Ковельського району (0,2 га).

Цього ж дня горіли суха трава, чагарники й очерет біля села Цміни Маневицької селищної громади. Вогонь поширився на площі 5 га. Силами рятувальників 13 ДПРЧ смт Маневичі, місцевої пожежної охорони села Цміни та вогнеборців Новочарторийського лісництва горіння ліквідовано.
Усі ці пожежі трапилися через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Фактично, через ігнорування, або й зумисне порушення вимог пожежної безпеки.

Рятувальники нагадують: за сухої спекотної погоди ризик виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах украй високий. Дотримуйтесь вимог пожежної безпеки під час перебування та господарювання на присадибних ділянках, у полях і на відкритих територіях. Невеликі загорання спробуйте загасити самотужки підручними засобами, якщо ж пожежа на момент виявлення набула значних розмірів, негайно викликайте рятувальників за номером 101.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus