USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині селяни вигнали вірян МП, які йшли хресним ходом до Почаєва. Оновлено

30 Липня 2020 15:07
Жителі села Козлів Локачинського району не дозволили в їхньому селі таборуватися учасникам хресного ходу, які порушували карантинні вимоги й хотіли заночувати біля школи.

Учасники хресної ходи, які 29 липня вирушили з Ковеля до Почаєва, пообіді дійшли до села Козлів, де планували зупинитися на ночівлю.

«Це якесь свавілля та анархія! Їх було близько 200, усі без масок, повно людей, ніхто ніякої дистанції не дотримувався. Просто порушення карантину на порушенні. Звісно, це обурило місцевих жителів, які вийшли на протест. Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали «Слава Богу», а вони відповідали «Навіки слава»!» А потім ми кажемо їм «Слава Україні», у відповідь тиша….

То як це називається?! Нас людей біля 30, ми не дозволили цьому «беспрідєлу» творитися в нашій громаді й попросили їх не зупинятися тут. Тож вони пішли далі, в Горохівський район. Як нам стало згодом відомо, то дорогою інші громади теж відмовлялися їх приймати. Тому зупинилися в лісосмузі», - розповіли місцеві жителі Ігор та Богдан.
Чоловіки кажуть, що просили поліцейських вплинути на ситуацію, але безрезультатно.

«Вони їх супроводжують, ми кажемо, що так не може бути, карантин, правила одні для всіх, а поліцейські нам: «Значить у них є дозвіл, якщо вони так себе поводять», - розповіли місцеві жителі, які долучилися до протесту.
Інформацію про мітинг селян, які протестували проти таборування в їхньому населеному пункті, спростовує сільський голова Олег Трофимюк. Про це він написав у листі, який надіслав у редакцію ІА Волинські Новини.

«Мені, як сільському голові, було б дуже цікаво побачити тих 30 чоловік, які не пустили учасників хресної ходи переночувати на територію громади. Ніякої акції протесту на території громади не було.

Коли проходила хресна хода, то по території села йшов дощ, і всі учасники були одягнені в дощовики. А фото і відео при сонячній погоді за межами населеного пункту», - йдеться у листі сільського голови.

Також він пише, що не захищає учасників хресної ходи, стосовно порушення умов карантину.

«Це їх справа, за дотриманням карантину повинні слідкувати відповідні органи.

Дійсно, напередодні я отримав інформацію, що через наше село буде проходити хресна хода на Почаїв і, по можливості, необхідно буде надати місце для ночівлі учасникам ходи. Але, враховуючи поодинокі звернення громадян, що це буде порушення карантину і підтримання «Руського міра» (за словами 2 людей), проконсультувавшись з головою Локачинської РДА, щоб не розпалювати міжконфесійної ворожнечі і запобігти можливим провокаціям, - учасникам хресної ходи запропонували інше місце для відпочинку. Не можна за діями 2-3 людей судити про все село», - йдеться в листі.

Редакція не захищає права жодної з релігійних громад та не підтримує будь-яку ворожнечу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 80
Остап Вакарчук Показати IP 30 Липня 2020 15:16
Кожному своє: кому Слава Богу, а кому треба, щоб говорили Слава Україні. У кого які та скільки тарганів в голові. Тут вже нічого не зробиш.
Пилип Орлик Показати IP 30 Липня 2020 15:32
Можна подумати, що в селі Козлів Локачинського району всі мешканці дотримуються безпечної дистанції, ходять у масках на обличчі і гумових рукавицях та чітко виконують карантинні обмеження, ну прям в селі Козлів, такі вже стали люди законослухняні як ніколи. Ніколи не повірю. Чому не дозволили людям переночувати, тут причина не в тому, що люди при ході не були у масках чи гумових рукавичках та не дотримувались безпечної дистанції. А справа в тому, що це чужі віряти, які дотримуються старих традицій від МП, які не прийняли серцем і душою УПЦ.
Москаль Показати IP 30 Липня 2020 15:44
То як це називається?! Доброта и Божье слово.
Украінець Показати IP 30 Липня 2020 15:46
Українці вигнали українців , такий заголовок правильний .
Луцьк. Показати IP 30 Липня 2020 15:54
Оператор фанат барановірусу? Масочний режим де ? На вулиці ? Це у приміщенні та у транспорті мають бути маски на обличчі. Якщо такий довбодятел, то ходи у масці все життя, щоб неадеквата обходили стороною.
лучанка Показати IP 30 Липня 2020 16:01
Молодці люди
Лучанин до лучанка Показати IP 30 Липня 2020 16:55
Ну воювати зі своїми ви ж знаєте який персонаж полюбляв із Західної України. Зараз виявляється ще й дуже "крепким" героєм зробили.
Лучанин до Лучанин Показати IP 31 Липня 2020 10:41
Чому ж тоді на Західній Україні практично в кожній хаті його портрет? Наслухались попів?
Я до Лучанин Показати IP 2 Серпня 2020 07:25
не в кожній а в хатах свідомих баранів.. в кожному селі таких 2-3 є..
Я до лучанка Показати IP 2 Серпня 2020 07:26
если человек идиот - то ето надолго
777 Показати IP 30 Липня 2020 16:06
Так и объединим Украину. Донецк с Луганском.Крым вернем. И все в масках и на правильной дистанции и правильные слова говорим.
Олександр Показати IP 30 Липня 2020 16:19
Хай виганяють... Вже у 1990-х ганяли, коли з іконою Почаївської Богородиці ходили. Потім самі просилися, щоб до них повернулися. Буде вам "слава"
Володимир Показати IP 30 Липня 2020 16:21
Не дали бідним переночувати(
Володимир Показати IP 30 Липня 2020 16:27
Село Козлів. Назва говорить сама за себе, тільки наголос потрібно правильно ставити
просто роздум Показати IP 30 Липня 2020 16:28
Що тут сказати..... Тільки одне - нехай Бог "місцевим мешканцям" ігорю і богдану так само допоможе в дорозі, як вони з людьми поступили...... І згадалося чомусь гасло часів майдану - "Єдина країна - Единая страна"...... Та ніколи не буде вона єдиною через таких "мешканців".... НІКОЛИ,
Лучанин до просто роздум Показати IP 30 Липня 2020 16:59
Єдина країна - це лозунг, який означає, що всі повинні бути такими як жителі Галичини: вживати польські слова у невірному контексті, ставити неправильні наголоси(наприкалд, лЮблю, а не люблЮ), бути греко-католиками і люто ненавидіти москалів(хоча правильніше казати кацапів, бо москаль - це більше солдат "царської армії")
ua Показати IP 30 Липня 2020 16:34
І що це за новина???? Це показує всю суть наших українців. Вигнали громадян України. Порушили їх права людей. Відповідно до ст.24 Конституції України, не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. Майданчик біля школи не є власністю когось з людей, які проживають в цьому селі. І ці дії тільки показують, що наша нація прогнила до коріння. Брат не поважає брата.
Петро до ua Показати IP 31 Липня 2020 09:51
Вони не порушили права місцевої громади куди прийшло? Почніть з того саме порушення
Тарас Олександрович до ua Показати IP 31 Липня 2020 12:07
І далі ходимо плачемось чого ж ми так погано живемо , сподіваюся колись ми зрозуміємо що наша сила в єдності PS : Дякуємо Петру Олексійовичу за УПЦ
К.лучанин Показати IP 30 Липня 2020 16:56
Коли є такі КОЗЛІВи то навряд чи Україна обєднається і буде єдиною. Це роблять тільки на шкоду Україні. Може схаменіться врешті-решт козлівчани! Не будьте тими ким є. Ситуація в країні і так напруженою і дуже - дуже складною. Ви козлівчани , не хочете єдиної України, ви не поважаєте самих себе і своїх співітчизників!!!
Коля до К.лучанин Показати IP 30 Липня 2020 17:10
Ігор і Богдана воздасться за труди їхні...
Во Показати IP 30 Липня 2020 17:17
Ходять люди МП, це не важливо, а те що вони не відповіли на слова "Слава Україні" показує, що вони проти і не хочуть прославляти свою землю, своїх героїв, то які вони українці? Правильно що прогнали!
ВВК Показати IP 30 Липня 2020 18:08
В растовє іх ждут!!!
Боже поможи! Показати IP 30 Липня 2020 18:14
Правильно зробили!!! Не можуть вимовити «Слава Украіні» - «Героям-слава» це одне. А от куди вони так рвучко йшли, до Почаєва, туди де нас, щирих Украінців не рахують за людей, це там, де в свій час понасаджували московських попів, повиганявши наших монахів, це там, де тебе хрещеного в Украінскій церкві не захочуть сповідати і брати писульку за здоровя. Це туди, де зомбовані людиська несуть, везуть неабиякі гроші. Схаменіться, війна триває, а ті біжать, біжать вклонитися пописькам кегебкшним. Та курв@, коли у вас дописувачів буде якась елементарна свідомість. Пробудиться ген справжнього украінця. Соромно і шкода...але колись цьому буде край... і ви всетаки удетк змушені поважати Украіну і все, що з нею заязано!
Перехожий до Боже поможи! Показати IP 30 Липня 2020 22:13
Який код того гена, що ви винайшли? Щоб знати, про всяк випадок.
Лучанин до Перехожий Показати IP 31 Липня 2020 10:22
Тобі яка різниця, в тебе все одно один лишній
Отож до Боже поможи! Показати IP 1 Серпня 2020 09:39
Які ж слабі на голову люди любих патріархатів!!! Ви вірите попам! Які перетворились на жадібних фарисеїв проти яких був Ісус!! Вивчайте Біблію, а бородатих попів-на роботу!! Спасіння отримаємо за прийняття Ісуса Христа в своє серце, а не облизувааня рук попам!!!
Володимир Показати IP 30 Липня 2020 18:15
Кацапській церкві - заслін!!! Правильно зробили, що не дозволили.
Якось так Показати IP 30 Липня 2020 18:19
Сумно про таке читати. То хіба людяно? Хіба слава таким українцям, які українців гонять?
Микола до Якось так Показати IP 1 Серпня 2020 14:44
То зберись і відвези гостинців у Донєцк "шахтьорам" з АК в руках, у них теж українські паспорти.
До Во Показати IP 30 Липня 2020 18:23
Ніхто ще вітання *Доброго дня* не відміняв. І ніхто бандерівське гасло *Слава Україні* загальновживаним вітанням не запроваджував. Любити і поважати свою країну і своїх справжніх героїв не означає на кожному кроці *слава....* верещати.
Небайдужий до До Во Показати IP 31 Липня 2020 10:44
А що москалику, вуха ріже?
kalian44 Показати IP 30 Липня 2020 19:25
мракобесие от безисходности
kalian44 Показати IP 30 Липня 2020 19:28
на байкале їх чекає поп і щи
лк Показати IP 30 Липня 2020 19:51
Богородица Управит кому как
Наталія Показати IP 30 Липня 2020 20:07
Звертаюсь до редакції і до панів Ігора і Богдана, які написали цю дурню. По-перше, в селі Козлів, жителя на ім'я Богдан немає, по-друге, ніхто жителів не опитував чи приймати вірян чи ні. Але за ту брехню Богдану і Ігорю від Господа воздастя. І насамкінець, більша половина жителів села Козлів відвідують храм УПЦ. Мені прикро, що дві особи, так облили брудом невинних людей.
К.лучанин до Наталія Показати IP 30 Липня 2020 20:55
Розберіться громадою з цими особами Ігор та Богдан , щоб мало їм не здалось! Сіяти ворожнечу в країні це злочин , тим паче на релігійній основі.
Просто Стефан Показати IP 30 Липня 2020 21:05
Вибачте , село Козлів самі справжні козли ! Як не прийняти людей на нічліг ! Сором і ще раз сором ! Таки не даремна назва цього села ! От це настояще бидло !!!
Просто Марія до Просто Стефан Показати IP 31 Липня 2020 15:52
Горжуся вами мешканці селища Козли!
Петро Показати IP 30 Липня 2020 21:08
Пригадуються слова Євангелії :" ..і коли ввійшли біси в свиней, то кинулося все стадо із гори в море і потонуло. І тоді вийшли жителі міста того і просили Ісуса відійти від них. І пішов від них. " Може не дослівно, але доречно. Церква буде гонима завжди, це апріорі. Це слова Христа. Хоча слуги сатани ніколи не здолають її. Може здолають людей, але не Церкву. Але гонителям краще було б не народжуватися.
Отож до Петро Показати IP 1 Серпня 2020 09:40
Ніхто не йде проти віри в Христа
Шановні Показати IP 30 Липня 2020 21:31
Московиті попи не хочуть відспівувати небіжчиків, які хрещені у нашій рідній церкві України!!!!!! Громада вірно вчинила!!!!!!!!!!!! І ще й дуже лояльно, бо ті прочани несуть у Почаїв гроші на війну проти наших солдатів!!!!!!!!
Схаменіться люди Показати IP 30 Липня 2020 21:32
Хай би взагалі лісами йшли до Почаїва! Коли у мого чоловіка помер батько, то його добрий друг і за сумісництвом піп московитої церкви відмовився відспівувати і не прийшов проститися! Чому? Тому, що покійний хрещений був у нашій рідній церкві України!!!! Ганьба!!!!
Лучанин до Схаменіться люди Показати IP 31 Липня 2020 10:36
А ще краще зразу за парєбрік . Ще прихватіть онуфрія і пашу-мерседеса.
Православний Показати IP 30 Липня 2020 22:10
Шо нібуть. А до чого тут маски, карантин??? Це, просто, нечистий, у черговий раз, намагається вкусити Церкву. Їхав маршруткою на Світязь, туди і - назад, навіть водії масок не одягають, ні пасажири, у обмееженому просторі. Ніхто не вірить ув призначений владою карантин. А Церкві, ви - нічого не зробите. 2020років не змогли і ви, не зробите.
Просто я до схаменіт Показати IP 31 Липня 2020 00:07
Скажу просто ... не тріпайте своім грязним язиком ... і не сваріть народ ... запитайте у своіх рідній церкві Украіни чи відспівав би він людину яка Хрещена у МП ... і я скажу ... звичайно НІ ... чому ? .... почитайте літературу про Божі закони і правила ... і всеодно яку чи УП чи МП ...що там і там написано одинаково ... будь те мудрими і просто перевіряйте і читайте ЧОМУ ВІН так зробив у вашій ситуаціі ... а не просто ляси точити ... у кожного своя віра і прошу іі нікому ближньому своему не НАВЯЗУВАТИ ... крапка.....
Українка до Просто я до схаменіт Показати IP 31 Липня 2020 16:18
Не меліть дурню. Православна віра одна і Бог над нами один, незалежно від того, хто на якій мові молиться. В ПЦУ такого ніколи не було, щоб відмовились відспівали людину, бо не в ту церкву ходить. Питання і іншому. В Україні йде поступове зростання захворювань на ковід-19. І якщо вас це нещастя не торкнулось, це не говорить про те, що вірусу не існує. Весь світ страждає від цієї хвороби, але тільки дурні українці плюють на всі перестороги і вірять в те, що молитва їх вбереже. Але ж "Береженого Бог береже", чи забули про це? І скільки ще будуть шастати Україною хресні ходи московської церкви? Під час карантину, під час війни, а саме цікаво, що в Росії вони не шастають, а тихенько сидять на місцях і моляться. Для того, щоб відвідати монастир, не потрібно влаштовувати шествія, ще й відволікаючи ту ж поліцію від виконання їхніх прямих обов'язків.
Просто я Показати IP 31 Липня 2020 00:26
Почитайте будь ласка літературу Божу ... і ви усе зрозумієте чому так ... не важливо чи це буде УП чи МП ... одинаково пише ... і УП теж не відспівував би людину яка Хрещена у МП... будьте мудрими а не телятами ...
васько попердяйчик Показати IP 31 Липня 2020 01:29
хай й дальше все катиться колбаскою й шариком....
Вчитель Показати IP 31 Липня 2020 10:30
Повторюсь, гонять не українців, а тих, які продадуть Україну по першому зову московських попів.
мама до Вчитель Показати IP 31 Липня 2020 15:19
а за американские доллары продаться, то это нормально....
Вчитель до мама Показати IP 31 Липня 2020 15:55
Полюбляєте російські рублі?
мама до Вчитель Показати IP 31 Липня 2020 17:53
Меня и гривна устраивает. А такие как вы продали каноническую церковь за доллары.....
Вчитель до мама Показати IP 1 Серпня 2020 09:01
Це у вас канонічна??? Не смішіть мене
Історик Показати IP 31 Липня 2020 11:59
Для каструлькоголових пцуньчиків є свій термос з дірками - помилками і якась своя біблія - Без милосердя, співчуття, каяття. Чомусь вони промовчали разом з лєпріконом Варфоломієм, коли в Святій Софії турки мечеть зробили.
Вчитель до Історик Показати IP 1 Серпня 2020 04:47
У вас взагалі томоса немає...якась фількіна грамота
Катерина Показати IP 31 Липня 2020 14:44
Абсолютно евангельская ситуация. Христос четко указал, как поступать в таких случаях - отряхнуть прах с ног и идти в другое место. Также он сказал, что, в принципе, ждет такие города/села.
Лучанин до Катерина Показати IP 31 Липня 2020 15:59
Хай те друге місце буде за парєбріком і бажано без зупинок
Волинянка Показати IP 31 Липня 2020 15:24
Бог—це любов! Він вчить любити, прощати, допомагати. Ми добре вміємо осуджувати, бачити чужі недоліки, а де ж любов до ближнього....Дорогенькі, щоб пройти такий шлях у спеку і в негоду, треба мати велику віру, любов до нашого Бога, який віддав своє життя за кожного з нас,до Пресвятої Богородиці. Нехай Господь благословить паломників і додасть їм сил. В кожного своє бачення, але правда одна—любов до Бога, до ближнього, до нашої України. P .s. за жителів села Козліа скажу:тих, кого знаю, добрі, щирі, милосердні люди. Чому так сталось .....Господь розсудить.
Лучанин до Волинянка Показати IP 31 Липня 2020 16:04
Після гасла "Слава Україні" їх аж переклинило, ось і вся їх любов до України.
лучанину Показати IP 31 Липня 2020 17:32
А ваша "любов" до України в гаслах заключається? Чи в праці, в тому, щоб смітинку не кинути, щоб дерево посадити, щоб дитину вітатися навчити? Скільки вже можна горлопанити "слава, слава, слава", чи не пора вже працювати починати? Що ви для України зробили - кричали "слава" ? Ви їй тим слави і добробуту додали? Тільки вмієте горлати і на інших кидатися.... Намає слів, щоб вас назвати, "любителі".....
Православна Показати IP 31 Липня 2020 17:53
Слава Богу за все!!!
Святе Предання Показати IP 31 Липня 2020 18:24
Е таке старовинне предання,в якому Пресвята Богородиця каже: "Хто до мене приїзджае-це мої ГОСТІ,а хто до Мене п р и х о д и т ь, це Мої ЧАДА! Паломники які не зважаючи на дощ і спеку ,а в сучасній Україні і на людську ненависть йдуть п і ш к и хресним ходом до обителі Богородиці -знаходяться під особливим покровительством Самої Пречистої! Беручи на себе такий фізичний і духовний подвиг вони завоювують від неї велику милість і любов не тільки до себе ,а й свої родини,свого краю,країни. Як кажуть Святі:Господь терпить нас грішних і не вдячних людей,лише заради молитв Своеї Матері. Цим паломникам треба в ноги вклонятися,за те що вони вимолють для всіеї нашої України Таку Покровительку,тим більшев наш час,коли Бог попустив для образумлення людей тяжку хворобу. Та злі і не розумні люди щарахаються від них як від прокажених,щоб хоч не заразитись і НЕ ДАЮТЬ МІСЦЯ для відпочинку..! То якому ж богу вони служать питаеться. Що не Господу Нашому Іісусу Христу,то це точно.Християни просто не могли б так поступити. Тепер вони(жителі села Козлів) старають лукаво оправдати свої вчинки та ще й обурюватись,що мол їх гряззю обливають. Голова громади «цікавиться» хто ж ці 30 протестуючих,при цьому ж признаеться що сам же і не дав дозволу зупинитися на нічліг паломникам,через вимогу аж2-4 односельчан. А мирянка УПЦ запевняе що мол в нас ніхто не запитував ,чи ми згідні. А самі прихожани схоже не могли проявити просте милосердя та хоч би накормити своїх братів та сестер хрестоходців.. Тож ФАКТ залишаеться ФАКТОМ=ПАЛОМНИКАМ БОГОРОДИЦІ В СЕЛІ КОЗЛІВ ВІДМОВИЛИ У ВІДПОЧИНКУ! Так що не лукавите,ніхто вас гряззю не обливае гірше ніж ви самі себе облили своїми вчинками. Діла говорять красномовніше всяких слів. Повірте,Богородиця йде з паломниками та слідкуе ХТО І ЯК приймае ЇЇ чад. Старі люди дуже цінували коли ЇМ давалася можливість хоч якось виявити свою прихільність і милосердя для паломників,навіть стаканом води. Бо хто дае ЇЇ чадам-хрестоходцям,той завойовуе милість та заступництво Самої Пречистої Владичиці Нашої ! Так само гірко буде тим хто НЕ ПРОЯВИВ такої гостинності і милосердя. Зарас ми маемо "квіточки" у вигляді короноварісу. Бог все таки нас ще милуе і терпить. Та після таких випадків,коли безбожникии самі не бажають прийти на поклін до Його Пресвятої Матері,то ще виявляють НЕприязнь та НЕмилосердя до тих хто до Неї йде, В кого ж вони після цього думають просити заступництва. Страшно навіть подумати ,яка кара Божа на нас чекае по переду.. Во істину-люди стали БЕЗумні
Коля до Святе Предання Показати IP 31 Липня 2020 23:39
Спаси Вас Господи.
Арафат Показати IP 31 Липня 2020 23:50
Що опіум, то опіум!
232 до Арафат Показати IP 1 Серпня 2020 23:41
Це напевно покрепше за опіум...
Арафат до 232 Показати IP 2 Серпня 2020 22:05
Мізки відбирає начисто!
Олексій Показати IP 1 Серпня 2020 06:55
Селяни молодці
Я до Олексій Показати IP 2 Серпня 2020 07:36
молодці, а по польськи- засранці..це точніше...барани свідомі
Олексій Показати IP 1 Серпня 2020 06:58
Селяни молодці, а голова сцикун
Крюфт Показати IP 1 Серпня 2020 07:47
Олежа голова молодець і Наталя молодець і всі думаючи молодці.
петро Показати IP 1 Серпня 2020 12:34
А чого йти до Почаєва? Хіба Богу не однаково де ви є? Але не однаково тому, хто збирає на таццу. Бо якщо ви молитесь, закрившись дома в кімнаті, щоб вас бачив тільки Бог, то попу на таццу нічого не впаде.
Князь Костянтин Остр Показати IP 1 Серпня 2020 15:05
Судячи з того, що "русский/московський мір" на письмі як "руський" окреслив саме цей сільський голова Трофимюк, можна зробити висновок, що такий керівник є повним невігласом і не менш грамотним громадянином, ніж ті так звані "учасники" так званої "ходи", серед яких є й ті, котрі у потрібний московському імператорові, кривавому карлику путіну, можуть покликати та впустити на благословенні українські (руські) землі смердючий московський чобіт та жорстоку війну . Шановні українці! Етнонім "русЬкий" означає "український", не плутайте з "руССким"/"роССийским"/"московским", бо коли руські князі видвали заміж своїх доньок за європейських монархів у ХІ ст. московитів, Москви, Московського царства ще в природі не існувало. Там було суцільне болото. А в Україні-Русі запроваджена духовність і розвивалось просвітництво. Ще до кінця ХІХ ст. на західноукраїнських землях наші предки у графі "національність" писали "русин". Не даймо московитам спотворювати власну історію і маркери власної самоідентифікації! Не даймо московським агентам в рясах задурманювати неосвічених, безграмотних українців. Працюймо проти гібридної війни словом правди, бо "де правда, там Бог, де Бог, там перемога!" Тримаймось міцно коренів наших предків і власної самобутньої славної історії України-Руси!
Я до Князь Костянтин Остр Показати IP 2 Серпня 2020 07:37
князь ви як з палати втекли???
Князь Костянтин Остр Показати IP 2 Серпня 2020 17:21
Овва! Московитам кривавий кремлівський карлик дозволив нарешті користуватися Гуглом для перекладу на українську мову? Гадав, що тепер державна ботоферма в Ольгіно зосереджена над бунтом "нерусских" та відцентровими подіями у Хабаровському краю (колись український "Зелений Клин"), бо як відвалиться, то Москві фінансово буде ой як боляче! А може це взагалі початок кінця "імперії зла" і "тюрми народів" - Росії-Московії! Раджу вчити ще китайський, бо як почне тріщати імперія по швах до Уралу, то ваші найближчі перспективи будуть лише там!
Юля Показати IP 4 Серпня 2020 15:43
На свіжому повітрі не треба носити маски! Тим більше на відео показано, що більша половина людей були в масках. Міліція також не була в масках. Двоє чоловік це ціле село? Чому Іван та Богдан збрехали про 30 людей? Також Наталія написала, що в їхньому селі не має чоловіка по імені Богдан!
Коля Марценюк Показати IP 5 Серпня 2020 12:03
Вигнали рпц із села і правильно зробили.Ця погань пару років тому прийшли у Почаїв,і вдягли чорні футболки з провокативним написом "Пріготуйтєсь к войнє..."якраз перед тим як ПЦУ мали надати Томос.А ще ішли через с.Дзвиняча Збаразького району Тернопільської області,понасмічували там як свині,і шукали горілку в місцевих жителів .А ще для них за їхньою пропогандою не московія воює з Україною,а то братовбивча війна,нехочуть ховати наших захисників.І брешуть попи своїм зазомбованим вірянам туляться московську пропоганду.Вибачте я близько біля Почаїва живу,а в лавру піти не можу бо там зараз нема нічого святого,і крім тогомонахи по ночах водять до себе молодих дівчат,а ще якщо ти з іншої конфесії ,або з ПЦУ не підходь до сповіді бо не посповідають.А ще несуть гроші за які потім сєпари вбивають наших військових на Донбасі.Але не це головне ,а те що попи з Лаври прихильники рускава міра ,і для них москаль то брат.
Sveta Показати IP 5 Серпня 2020 21:35
Не обманюйте себе: Бог осміяний бути не може. Що посіє людина, те й пожне (Гал.6: 7). Неможливо висміяти або обдурити Бога, Його Церкву та Його служителів. Кожному свого часу Бог віддасть за його словами і справами. Подумайте, пане Миколаю, перш ніж писати...
Миколці Показати IP 8 Серпня 2020 18:51
Микольцю, повитрушуй тарганів і порошенківську пропаганду з голови, і іншими очима світ побачиш.
Святе Предання Показати IP 10 Серпня 2020 20:50
СЛАВА СВЯТОЙ И НЕРАЗДЕЛЬНОЙ ТРОИЦЕ,ВСЕГДА,НЫНЕ И ПРИСНО И ВО ВЕКИ ВЕКОВ !!! Пресвятая Богородице спаси нас!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus