USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

На Волині селяни за власні кошти лагодять дорогу

11 Червня 2021 21:06
Жителі сіл Духче та Сокіл Рожищенської громади скинулися грішми, щоб вирівняти три кілометри дороги.

До збору коштів долучилися майже усі місцеві жителі, розповів Суспільному ініціатор ремонту Юрій Сасовський.

На зібрані кошти селяни найняли грейдер.

Першими ремонтувати дорогу почали жителі села Духче. «Грейдер трошки розібрався нам з цією дорогою, ями позакидав, мусили, якщо держава не може», – каже Юрій Сасовський. На ремонт селяни зібрали орієнтовно сім тисяч гривень.
Від Духча до обласного центру – майже пів сотні кілометрів. До колишнього районного центру Рожище – 20. Про ініціативу жителів села Духче дізналися у сусідньому Соколі. Там теж почали збирати гроші на облаштування дороги.

Просити односельчан відремонтувати дорогу в складчину не довелося, каже пенсіонерка Надія Піскунова.
«По хатах не ходили, а люди самі несли, як почули, що збираємо гроші на дорогу.У нас по вулиці самі вдови і ті подавали гроші, в яких пенсія 1700 гривень і ті дали по 100 гривень», – каже пенсіонерка.

Тергромада до ремонту дороги не долучилася. Як розповів Суспільному староста Олександр Сасовський, тендер на обслуговування цієї дороги оголошений і результати торгів будуть відомі в серпні. «Наразі ми не можемо долучитися. Зараз ця дорога ні в якому підпорядкуванні», – каже староста тергромади.

По коментар журналісти звернулися до служби місцевих автодоріг. Як розповів фахівець зі зв’язків з громадськістю Микола Комаровський, автомобільна дорога С 031316 Берегове-Духче-Сокіл є в компетенції автомобільних доріг місцевого значення. Підприємство, яке обслуговувало її, вже використало свій фонд щебеню. Тому нині дорожники очікують завершення тендеру, де буде обрано нового підрядника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Червня 2021 22:12
Дебілізм
123 Показати IP 11 Червня 2021 22:40
Як вам нове поняття "фонд щебеню"? Це ж треба було додуматись до такого...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus