USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині судили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо боявся за життя дітей

17 Вересня 2023 20:12
На Волині судили чоловіка, який відмовився мобілізуватись. Зі слів волинянина, він боявся залишити дружину і двох маленьких дітей самих.

Як йдеться у вироку Старовижівського районного суду, уродженець села Кримне Ковельського району Богдан Н. 9 січня отримав повістку. За кілька днів чоловік мав з’явитися для подальшого відправлення до військової частини. Проте волинянин не прийшов до пункту збору.

У судовому засіданні Богдан Н. вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. Як зазначив, напередодні в село привезли тіло загиблого на війні односельчанина, а оскільки у нього двоє маленьких дітей, то злякався залишати самих, бо боявся за їхнє життя.

Читати ще: Відмовився від мобілізації, бо не хотів знищувати «своїх»: на Волині судили уродженця РФ

Чоловік повністю погодився із обвинуваченням, щиро розкаявся та просив суворо його не карати.

Суд визнав волинянина винним у порушенні ст. 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу) і призначив йому три роки позбавлення волі. Проте замінив покарання на рік іспитового.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus