USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині виявили вогнище сказу тварин

15 Грудня 2017 12:33
На Камінь-Кащирщині у селі Нуйно виявили тварину, хвору на сказ - домашнього кота. Тварина агресивно поводилася, а потім напала на свою господиню.

Через це 14 грудня, відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, як повідомили у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

7 грудня ц. р. районна державна лікарня ветеринарної медицини отримала інформацію, що на території села Нуйно є підозра на захворювання кота на сказ. Про це повідомила власниця тварини. Мовляв, кіт поводився агресивно і подряпав її руку. Результати лабораторних досліджень, проведених в ДУ «Во

линська регіональна державна лабораторія» Держпродспоживслужби України, стали відомі 12 грудня. Так, це був сказ, – поінформував начальник управління Держпродспоживслужби в Камінь-Каширському районі Віталій Макарчук. – Із цього дня спеціалісти ветеринарної медицини працюють в цьому населеному пункті: проводять подвірні обходи, щеплення тварин від цієї недуги, здійснюють роз’яснювальну роботу серед місцевого населення та інші заходи згідно з діючою інструкцією. Наразі ми забезпечені вакциною в повному обсязі.

– Ситуація контрольована, адже спрацювали оперативно. Важливо не допустити розповсюдження захворювання та уникнути виникнення подібної ситуації в інших населених пунктах району та за його межами, – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Так, члени комісії вирішили оголосити село Нуйно та урочища «Просіка», «Дубина», «Задвір’я, «Зривчатка», «За курятником», «Морквини» неблагополучними щодо сказу. З метою ліквідації вогнища даного захворювання керівникам лісомисливських господарств необхідно вжити заходів задля зменшення чисельності лисиць. Адже за словами Віталія Юхимовича, саме ці тварини є основними переносниками сказу.

Ветеринари закликають жителів району бути пильними та при найменшій підозрі на наявність у тварини захворювання слід негайно повідомляти органи ветмедицини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хехъ Показати IP 15 Грудня 2017 16:17
кот не бешеный. Он просто женоненавистник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus