USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині засудили двох осіб, які чинили тиск на підозрюваного

4 Січня 2017 15:57
Засуджено двох осіб, які здійснювали вплив на посадовця, якого підозрювали у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди, інформують у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальні акти щодо осіб, які здійснювали вплив на вчинення дій одним із посадовців, підозрюваних у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди.

Одночасно до суду скеровано угоди про визнання винуватості, укладені між прокурором та цими особами.

Однією з основних умов цих угод є обов'язок громадян давати правдиві показання про дії та бездіяльність чиновника, за які він одержував неправомірну вигоду.

Зауважимо, що інститут угод введено у Кримінальний процесуальний кодекс України, який діє з 2012 року, саме для випадків, коли громадяни бажають сприяти викриттю інших злочинів.

Визнавши осіб винними у зловживанні впливом (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України), суд затвердив угоди, призначивши кожному з обвинувачених максимальний розмір штрафу - 25500 грн.

Досудове розслідування щодо посадовця триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus