USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «тролейбус номер три» змінює маршрут. ІНТЕРВ'Ю. ВІДЕО

17 Червня 2013 08:35
«Тролейбус, що йде на схід» номер три стартує 23 червня від зупинки на вулиці Данила Галицького, та їхатиме за іншим маршрутом.
Поспівати пісень рок-легенди, Віктора Цоя, що лунатимуть без упину, разом із музикантами зможе кожен «пасажир». Для когось це стане нагодою пригадати молоді роки та романтику часів розквіту радянського року, для молоді – можливістю послухати правдиву музику, яка надає крила.

Докладніше про дійство розповіли «Волинським новинам» організатори молодіжного об'єднання «Квартира FM» Іванна Мартинів та Роман Домбровський.
- На яку слухацьку аудиторію розрахований цей захід?
Іванна: На людей, які виросли на піснях Цоя. Загалом у тролейбусі катаються і мами, і тати з дітьми, і старше покоління, і люди молоді.

- Хто фінансує цей захід? Яка вартість квитків?
Іванна: Заходи Квартири FM ніхто ніколи не фінансував. Ми закладаємо власні кошти на оренду тролейбуса, його «брендінг», а за допомогою квитків, «відбиваємо» ці гроші. Якщо є гурти приїжджі – намагаємось повернути їм «дорогу». Перші 15 квитків – по 15 гривень, їх можна придбати у нас, зателефонувавши або написавши на електронку [email protected]. Кількість місць у «Тролейбусі» - обмежена.
- Коли відбудеться та як довго триватиме дійство?
Іванна: Тролейбус, що іде на схід, поїде у свій третій рейс 23-ого червня цього року. Всі, хто матиме квиток на тролейбус, зможуть потрапити у нього рівно о 15:00. Для цього традиційно потрібно прийти на зупинку Данила Галицького, що у старому місті, уже з тролейбусним квитком.

- Що це взагалі за дійство?
Роман: Збори любителів творчості групи Кіно. Це навіть не стільки концерт, скільки вихід за рамки. Не щодня є можливість зібратися разом однодумцям і поспівати старі добрі пісні, та ще і в тролейбусі. Інколи це абсолютно незнайомі люди, а інколи – друзі, які не бачилися вже багато років. Таким чином всі - музиканти і пасажири Тролейбуса - зв'язані між собою, а у наш час, я еру інтернету, це - рідкість.

Іванна: Це тролейбус ніби звичайний, з пластику і металу. Але він їде за своїм індивідуальним маршрутом, а народ, своєю чергою, у ньому слухає, підспівує пісні Віктора Цоя.

- Чому саме тролейбус і Цой?
Роман: Тролейбус – тому що оригінально. А Цой – тому що літо.

- Коли, як і в кого виникла ідея проведення такого заходу?

Роман: З самого початку у тролейбусі мав відбуватися концерт групи Морж (гурт MORJ, Харків – примітка «ВН»), але сталось так, що вийшов «цоївський тролейбус». А те, кому іі як прийшла ідея – я вже й не пригадаю…
Іванна: У гурту MORJ є слова у пісні «Остановись, троллейбус, ты – прекрасен!». І от декілька років тому Рома загорівся темою зробити концерт цього гурту саме у тролейбусі. Пройшло трохи часу, ми зробили офіційний тріб’ют Цою у старому вже неіснуючому «Ретро» у 2010-ому році. Тоді ми й вирішили, що це стане традицією, бо люди були задоволені, все було гарно, симпатично, та й ліричне це дійство… А потім прийшла у голову пісня гурту КИНО «Троллейбус, который идет на восток», Ромина і моя ідеї злилися в одну – і вирішили спробувати і зробити концерт у тролейбусі. Знаю, що у Луцьку раніше робили так звані дискотеки у тролейбусах, але це зовсім не те. Як виявилось, грати концерт у тролейбусі вперше придумали ми (сміється). Але тепер у нас є й послідовники – народ із Житомира теж цьогоріч роблять свій, житомирський, тролейбус. Наш тролейбус Цоя на схід уже пішов.

- Як давно ви організовуєте тріб’юти Цою?

Роман: Тролейбус буде втретє, тому й називається – номер три чи третій рейс, а офіційно «Квартирою FM» ми відзначаємо його день народження вчетверте.

- Чи стикалися з проблемами при організації?

Роман: Якщо немає проблем, означає, що щось не так (посміхається).

Іванна: Проблеми зазвичай ідуть від людей – адже таких із чудовою характеристикою «зелена жаба Волині» ніхто не відміняв. Чули неодноразово й претензії і незадоволеність.

- Декілька днів тому в мерії підписали рішення про те, що цього року 23-тє червня – день скорботи за розстріляними у Луцькій тюрмі. Як ви на це реагуєте?

Іванна: Знаю, нам це закидали і минулого року, роблячи винними у всіх гріхах, і у цьому подібне теж було. Я вважаю, це недоречним фанатизмом. Наш захід – для виключно своїх людей, і не є культурно-масовим, на відміну від КІА Фан Фесту, який гудів у Луцьку протягом цих днів червня минулого літа. Тим паче про Тролейбус ми домовились давно, зробили оголошення й людей запросили - некультурно буде відміняти все за тиждень до події. Та тим більше, хто б що не думав, наш тролейбус – це не свято і масові гуляння, а щорічна зустріч людей, які теж вшановують пам’ять – Віктора Цоя.

- Чому саме в червні, а не, наприклад, 15 серпня - у день смерті Цоя?

Роман: Можливо, тому що Віктор Цой не хотів би, напевне, щоб ми поминали його, адже його пісні – живі, а значить і він – живий (посміхається). А значить, ми й надалі будемо відзначати його день народження.

Іванна: Червень, початок літа, 21-ого червня народилась людина, яка мала величезний вплив не тільки на тоді ще загальну музику декількох країн, а й на становлення людей. Відзначення дня народження дає якусь надію, відчуття того, що те, що Цой хотів сказати людям – все ще є ось тут, поруч з нами.

Розмовляв ПАВЛО ПЕРЕВЕДЕНЕЦЬ



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Norton Показати IP 17 Червня 2013 15:58
Музика Віктора Цоя живе :-)
Thor Показати IP 17 Червня 2013 16:36
Цой жив!
Krog Показати IP 18 Червня 2013 10:18
Музыка Цоя вечна
Лучанин Показати IP 18 Червня 2013 23:53
Класно, шкода що не вийде туди потрапити... Але якби ще й тролейбус був не новий, а, принаймні, Шкода чи накінець старенький ЗиУ, але нормальний на вигляд, атмосфера була б більш вдалою. Молодці!!! Цой жив!!!
Thor до Лучанин Показати IP 19 Червня 2013 13:11
Старый троллейбус сильно тарахтит, и мешает петь :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus