USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

НАТО розширить штаб-квартиру, щоб виділити місце Фінляндії, – ЗМІ

6 Червня 2023 14:19
НАТО розглядає можливість будівництва додаткової будівлі та реорганізації поточних офісних приміщень, щоб знайти місце для делегації Фінляндії та будь-яких інших майбутніх членів.

Про це повідляє Кореспондент з посиланням на видання EURACTIV.

Зазначається, що будівля альянсу в Брюсселі, відкрита у 2018 році, стає занадто малою для розміщення нових представництв.

Зараз делегації Фінляндії, Швеції та інших країн-партнерів розміщені в колишній штаб-квартирі НАТО на бульварі Леопольда III.

Оскільки дипломати та офіційні особи НАТО бачили розширення альянсу у віддаленому майбутньому, загальна ідея полягала в тому, щоб, коли прийде час, побудувати додаткове крило у новій штаб-квартирі.

Однак Фінляндія вже приєдналася до блоку, Швеція має намір стати членом до літа, крім того, не відкидається потенційний вступ України та Грузії.

За даними EURACTIV, офіційні особи альянсу намагалися знайти рішення, щоб Гельсінкі та його майбутня місія з 50 осіб інтегрувалася в будівлю штаб-квартири та залишила територію партнерів.

«Одним із рішень, яке розглянула адміністрація НАТО, є будівництво додаткової будівлі в кампусі військового альянсу, де могли б розміститися міжнародні співробітники та агентства», – розповіли двоє дипломатів НАТО.

Але зведення додаткового крила буде лише планом Б, додали співрозмовники видання. За їх словами, це «надто дорого», зважаючи на 1,1 мільярда євро, витрачених на нову штаб-квартиру.

Відповідаючи на запитання про плани розширення речниця НАТО Оана Лунгеску заявила, що НАТО переглядає поточний розподіл офісних приміщень для розміщення зростаючого альянсу.

«Це може призвести до будівництва додаткових об’єктів», – підкреслила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus