USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

НБУ анулював ліцензії у 4 компаній, які мають 600 обмінників

5 Серпня 2022 16:44
Нацбанк анулював ліцензії на обмін валюти у чотирьох фінансових компаній за порушення вимог валютного законодавства, ще дві компанії – оштрафували, повідомляють в НБУ.

Так, ТОВ «ФК «КОНСТАНТА М» (ЄДРПОУ 42398871), ТОВ «ДСД ФІНАНС» (ЄДРПОУ 39656355), ТОВ «24 ОНЛАЙН» (ЄДРПОУ 39945438), ТОВ «ФІНАНСОВА ГАРАНТІЯ» (ЄДРПОУ 39730627) анульовано ліцензії за порушення вимог валютного законодавства.

«Ці компанії охоплюють близько 15% ринку готівкового обміну валют та мають понад 600 пунктів обміну валют», – пояснили в регуляторі.

При цьому, дві компанії – ТОВ «ФК «ФІНОФІС» (ЄДРПОУ 43473797) та ТОВ «24 ОНЛАЙН» (ЄДРПОУ 39945438) – оштрафовано.

«Розмір штрафу становить 151 000 грн до кожної установи за виявлені порушення ЗУ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» та ЗУ «Про валюту і валютні операції», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, НБУ посилив вимоги до пунктів обміну валют та заборонив їм інформувати про курс валют поза межами кас установ, тобто фактично заборонив мати табло з курсами. Як повідомляли в ЗМІ, сенс цього нововведення полягав у тому, що небанківські обмінники, як правило, ставлять курс вищий за банківський. Саме такі курси часто потрапляли у телеграм-канали та, як вважає НБУ, розганяють паніку серед населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 5 Серпня 2022 17:17
Проблема не в обмінниках, бо ніхто нікого не заставляє купувати дорогу валюту (як є за що). А в тому, що йде війна і це її наслідки. Заборона в СССР валютообмінних операцій також була і до чого це все привело? Просто є реальність і її треба сприймати... Хто жив - той живе)
Ууу Показати IP 5 Серпня 2022 19:27
А в чому проблема що є обмінники??? Якщо там продають по 40, а офіційний по 36 але його не можна купити, то хіба це не плюс що є такі міняйли???
Лідія Показати IP 7 Серпня 2022 16:04
Якщо дотримуватись їхньої логіки то цінники треба прибрати взагалі з усіх товарів, щоб не спокушати людей щось купувати.....це абсурд
Анонім Показати IP 7 Серпня 2022 17:42
без робот скількі людей і це в такій час!!!!!!!
Людмила Показати IP 7 Серпня 2022 19:22
Ну от чому хороші обмінки закривають, а на транспортних зупинках стрьомні працюють?!
Юлия Показати IP 8 Серпня 2022 09:57
Были обменки нормальные в городе, люди работали, и моя подружка переселенка с Луганска работала там, снимала квартиру, кормила двоих детей, а теперь ей как быть? И сколько таких как она оставили без роботы забравши лицензию у компании "Финансовая гарантия"? Девчонки там работали реально толковые: и помогут, и обьяснят! Как так, что-то нормальное закрывают, а шарашкины конторы, которые роботают без лицензий, чеки не выдают, техники нормальной на проверки валюты нет!!! В банк вы скажите ходить? А очереди в кассу выстаивать по 2 часа, чтобы 100 дол.купить, или продать, стоит ли оно этого? Мое мнение бардак продолжается!!!
Олександра Показати IP 8 Серпня 2022 21:12
Живу на Троещине и уже несколько лет пользуюсь, а точнее пользовалась обменниками "Финансовой гарантии". Никогда не было никаких проблем. Вежливые, грамотные кассиры. На все операции всегда выдавали квитанции. Сотни сомнительных киосков по городу работают и, кстати, не уверена, что они работают с лицензией. Но их почему-то не закрывают. А нормальные пункты, которые уже много лет на рынке и пользовались доверием закрывают. Непонятная логика. А сколько людей оставили без работы в такое врем? Куда им сейчас деваться и как на жизнь зарабатывать?
Олена Показати IP 11 Серпня 2022 10:00
Завжди користувались обмінним пунктом компанії «Фінансова гарантія» Все було чудово,дівчата обслуговували на найвищому рівні.Зараз настали такі часи,що купити валюту в банках просто неможливо,бо її ніде нема.В тей час як в надійному обмінному пункті можна було придбати або поміняти без будь-яких проблем.На жаль зараз про простих людей ніхто не думає.Клієнти залишилися без будь-яких можливостей здійснювати валютні операції,а дівчата які працювали в обмінних пунктах залишилися без роботи.Сподіваємося що влада нас почує і компанії «Фінансова гарантія» повернуть ліцензію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus