USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Не призов і не мобілізація: пояснили, для чого потрібний військовий облік жінок

27 Грудня 2021 17:02
Військовий облік жінок в Україні допоможе з’ясувати, які фахівці можуть у разі потреби залучатись до оборони держави, заявив військовий комісар Київського обласного територіального центру комплектування полковник Валерій Куценко.

«Будь-який облік ресурсів держави важливий для розуміння потенціалу, тобто які фахівці є в країні і можуть у крайньому випадку залучатися до оборони держави», – пояснив він, пише Укрінформ.

За його словами, жінок і раніше брали на військовий облік, але частина спеціальностей не охоплювалася чинними правилами.

Куценко наголосив, що наказ Міноборони не вводить щось нове.

Читайте ще: Хабарі зростуть: експерти про те, чим обернеться військовий облік для жінок

«Це не призов чи мобілізація. Зараз у ЗМІ дуже багато маніпуляцій – начебто «нові правила» означають, що жінок заберуть до армії. Звичайно, ми завжди раді і жінкам, і чоловікам, які бажають приєднатися до лав Збройних сил за контрактом. Але, повторюємо, у цьому випадку йдеться лише про облік, а не про призов або будь-яку іншу обов’язкову форму залучення жінок до армії», – резюмував він.

Раніше Міноборони затвердило перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов’язковий облік військовозобов’язаних. Відповідний наказ ухвалено 11 жовтня 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Нострадамус Показати IP 27 Грудня 2021 17:52
"Свадьба в Малиновке" продовження...
Манергейм Показати IP 27 Грудня 2021 18:47
Яке ваше керівництво бездарне навіть на 8(восьмому) році
1+1 Показати IP 27 Грудня 2021 19:37
хай військкомати краще із своїм теперішнім бардаком розбереться, там в них чорт ногу зломить із теперішніми обліками, а не бере на себе ще якийсь-там хз ким придуманий жіночий облік. Ще собак на облік візьміть, вони теж користь принесуть у військовий час, ну і котики теж ворогам в тапки нас..ти зможуть)))
Дідо Показати IP 27 Грудня 2021 19:54
Населення - ресурс. От і все.
Собака Показати IP 27 Грудня 2021 20:01
Коли нама шо робити то яйця вилизую
Лучанин Показати IP 27 Грудня 2021 22:53
В нас війна триває! Треба захищати свою Країну Усім Разом! Хватить скиглити, - шмати диванні! ви (ті, хто постійно тільки скиглить) і нестояли на захисті своєї Країни - не варті називатись її громадянами.
Анонім Показати IP 27 Грудня 2021 23:14
обіцянку припинити війну здатні виконати лише за допомогою жінок???
Саша Показати IP 28 Грудня 2021 08:07
А, створити умови коли людина добровільно погодиться стати на облік і т.п. - "мозгів" не вистачає, а силою заганати і штрафами, оце по нашому. Совдепія у всій красі.
Анонім Показати IP 28 Грудня 2021 09:15
не знають де ще гроші взяти.рішили штрафами поповнити бюджет. як ішов зеленський нехай би не казав що закінчить війну а казав що жінок хочу в армію загнати то нікуди б не пройшов би. це просто маразм!
Наркет Показати IP 28 Грудня 2021 09:32
Вован ты только не нанюхайся раньше срока, а то белок поставишь на учёт!
Анонім Показати IP 28 Грудня 2021 09:43
"Беременные женщины и женщины с малолетними детьми тоже берутся на военный учет", - Министерство обороны. А что на счёт женщин с инвалидностью? Давайте и их по военкоматам гонять. Путин на католическое Рождество не захотел нападать, но ведь впереди столько праздников. Вы уже представляете очередя в военкоматах из беременных девушек и женщин с детьми? Я, если честно, с трудом. Ну раз партия решила, то будем исполнять.
Анонім Показати IP 28 Грудня 2021 11:53
ага. це вони зараз чешуть людям по вухах.Це нагадує Яйценюка який заспокоював людей субсидіями перед мега підвищенням тарифів так і зараз-.це ніби просто так.а потім повістка і шо хочеш те і роби. і діти і робота і сім.я .нікого цікавити не будуть твої проблеми.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus