USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Незрячим дітям не можна вчитися в «масових» школах

14 Листопада 2011 12:45
У 2011 році обласна влада не вела системної роботи з волинським незрячим. Цій проблемі приділялося недостатньо уваги.

Про це 14 листопада під час круглого столу розповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Як він стверджує, цьогоріч проводилася робота у сфері соціального захисту незрячих.

«Ми підтримали проект «Спільно творимо можливості», в рамках якого відбувається ця зустріч. Виділили кошти для будівництва в Ковелі реабілітаційного центру для інвалідів. Дали Крупівському реабілітаційному центру гроші на закупку транспорту», – зауважив чиновник.

Щоправда, Курилюк вважає роботу несистемною і наголошує на необхідності приділяти більше уваги незрячим краю. «Ми будемо міняти в 2012 році формати роботи. В планах ОДА – виділення 5 мільйонів гривень», – додав посадовець.

Також він дорікнув громадським організаціям, які працюють з незрячими, мовляв, ті не узгоджують свою роботу і конфліктують.

Голова Волинської обласної організації Українського товариства сліпих Юрій Симончук розповів про невдалу, на його думку, ініціативу, що полягає в переведенні сліпих дітей до загальноосвітніх шкіл.

«Діти не зможуть прижитися в масових школах. Вони попадуть в нове середовище, їхні однолітки реагують неоднозначно. Часто бувають образи, або на сліпих просто не звертають увагу, ігнорують їх. Такі учні потребують спеціального навчання», – розповів він.

Як стверджує Симончук, незрячі діти, навіть після успішного закінчення навчання в «масових» школах та вишах, не можуть знайти роботи, бо працедавці не хочуть брати на роботу людей з вадами зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мама незрячої дитинки Показати IP 14 Листопада 2011 17:12
Треба щоб наші дітки навчались з усіма. Адже потім коли йдемо у Університет, то там же з усіма навчаємось. Просто Симончук хоче окрему школу, щоб була робота для його родичів
kvaak30 до Мама незрячої дитинки Показати IP 14 Листопада 2011 20:17
Абсолютно годжусь з вами, адже в УТОСі працюють замість інвалідів зору родина Симончука.
Світлана Показати IP 14 Листопада 2011 17:15
Незрячі повинні бути з усіма дітками, адже потрібно щоб діти зі школи знали що такі дітки є і тоді б їх теж сприймали нормально. А для чого ховатися? Ми ж усі ходимо в магазин, у транспорт і.т.д. Усі разом. НЕ потрібно робити вийнятки для незрячих. Усі повинні навчатись разом!
Михайло Показати IP 14 Листопада 2011 17:20
Так і зрячих не завжди хочуть брати на роботу. Це вже залежить від знань і.т.д. Незрячі повинні бути разом з зрячими. Це нормально. А що незрячі шановний Симончук Ю.П. можуть без зрячих? Одні діти посміються, а інші будуть друзями.
Коля Показати IP 14 Листопада 2011 18:38
А навіщо робити ще щколу. І разом будуть навчатись. Більш добріші учні будуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus