USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Класи в укритті, нова котельня, ремонти: як ліцей у Княгининку готується до зими

12 Серпня 2023 15:08
Тривають інспекційні робочі поїздки керівників та депутатів Волиньради до обласних комунальних закладів та освітніх установ громад з метою належної підготовки до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

10 серпня з цією метою голова обласної ради Григорій Недопад, депутат Юрій Харченко та очільник Луцької райради Олександр Гурський відвідали Княгининівський ліцей. Це один з найбільших освітніх закладів, де понад 450 дітей з усієї області здобувають поглиблені знання з іноземних мов та інформатики. Причому 60% ліцеїстів навчаються із цілодобовим перебуванням. Тож до підготовки установи до роботи в умовах викликів воєнного стану – особлива увага.

Тимчасова виконувачка обов’язків керівника ліцею, депутатка облради Ольга Омелько розповіла, що облаштоване та сертифіковане минулоріч укриття на майже пів тисячі осіб дозволить розпочати новий навчальний рік в очній формі.
У сховищі передбачено як навчальні класи, так і можливість розгорнути спальні місця для 240 ліцеїстів, які перебувають на повному пансіоні. Також проведено капітальний ремонт внутрішніх водо- та тепломереж, але з часом заміни потребуватиме зовнішня теплотраса.
За словами Ольги Омелько, до роботи у звичному режимі цілком підготовлені їдальня та кухня, оновлене кухонне устаткування. Щоправда, через періодичні знеструмлення виведений з ладу компресор холодильної камери, проте до початку навчального року проблему залагодять. На випадок обмеження електропостачання є достатня кількість генераторів потрібної потужності.
З проблемних питань, у вирішенні яких розраховують на допомогу засновника, Ольга Омелько називає потребу у ремонті частини покрівлі, утеплення спортзали, а також оновлення спортивного майданчика зі штучним покриттям. Та найбільшим клопотом, стверджує новопризначена керівниця, є відсутність в ліцеї власної котельні. Купівля послуги з опалення у приватної енергетичної компанії обходиться недешево – близько 3 тисяч гривень за гігакалорію.
Читати ще: Понад три на одне місце: у волинському військовому ліцеї – рекордна кількість вступників

Голова Волиньради Григорій Недопад зазначив, що у співпраці з Луцькрадою ухвалено рішення про встановлення модульної котельні, яка обігріватиме одразу три освітні заклади. Устаткування вже придбано, виготовляється проєктно-кошторисна документація на монтажні роботи. Передбачається, що котельня працюватиме на дерев’яній щепі, а тому вартість послуги буде значно меншою.
Григорій Недопад з колегами також оглянули спальні корпуси та навчальні класи ліцею та поспілкувалися з педагогічним колективом. Оскільки і лінгвістика, і інформатика неможливі без застосування комп’ютерної техніки та інтерактивних гаджетів, викладачі висловили побажання в оновленні застарілих стаціонарних ПК, а також в придбанні для ліцею планшетів.

«Заклад великий і за наповненістю, і за площею – близько десяти будівель, два гектари території. Доглядати за таким комплексом непросто, але адміністрація і колектив доклали максимум зусиль: освітній заклад добре підготовлено і до навчального року, і до того, щоб опалювальний період минув без ексцесів. Озвучені ж проблеми не є критичними чи нагальними, тому будуть вирішені, щойно дозволять умови», – підсумував візит Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus