USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові карантинні обмеження: що зміниться з 19 грудня

19 Грудня 2020 09:29
Сьогодні в Україні набувають чинності додаткові обмеження карантину через коронавірус. Зокрема, нові заборони стосуються проведення масових заходів, сфери розваг і роботи закладів громадського харчування.

Про повний список протиепідемічних заходів, і що буде заборонено в період новорічних свят – детально розповів РБК-Україна.

Карантинні заходи посилюються з 19 грудня

Кабмін затвердив перелік нових обмежень для боротьби з поширенням коронавірусу. Вони вводяться по всій території країни з 19 грудня на додаток до існуючих карантинних заборон «помаранчевої» зони.

Термін дії обмежень охоплює період святкування Нового року і Різдва. Таким чином, згідно з рішенням уряду, на цей час забороняється проведення святкових заходів і банкетів у закладах громадського харчування, істотно обмежуються масові і релігійні заходи.

Винятком є ​​новорічна ніч – з 31 грудня на 1 січня ресторани і кафе зможуть працювати до 01:00.

Додаткові обмеження

- забороняються масові заходи в освітніх установах (концерти, вистави, святкові виступи) в присутності відвідувачів і за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу;

- під забороною публічні події, банкети, майстер-класи, святкові заходи в розважальних закладах та закладах громадського харчування;

- обмежується прийом відвідувачів у музеях та інших закладах культури – не більше 1 людини на 10 кв. м;

- заборонена робота закладів громадського харчування з 23:00 до 07:00 (виняток – замовлення на винос, доставка). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00;

- обмежується проведення релігійних заходів: в приміщеннях – не більше 1 людини на 5 кв. м; на відкритому повітрі обов’язково дотримання дистанції 1,5 м між присутніми.

Водночас із новими заборонами з 19 грудня будуть діяти і обмеження «помаранчевої» зони, зокрема, перебування у громадських місцях і транспорті без маски, відсутність документів.

Також забороняється робота розважальних закладів (дискотек, нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля), розміщення за одним столиком у кафе, ресторанах більше 4 повнолітніх, недотримання відстані 2 метрів між столами.

До поточних обмежень «помаранчевої» зони відноситься заборона на проведення планових госпіталізацій, відвідування установ соцзахисту, в яких проживають особи похилого віку, інваліди, ветерани військових дій.

Іноземним громадянам заборонено перетинати кордон України без полісу страхування.
Що дозволено після посилення карантину 19 грудня

- робота громадського транспорту – перевезення пасажирів за кількістю місць для сидіння (за винятком метрополітену);

- проведення масових заходів із кількістю учасників до 20 осіб за умови дотримання дистанції 1,5 м;

- робота кінотеатрів при заповненості не більше 50% залу;

- робота ринків, ТРЦ, магазинів за умови дотримання протиепідемічних норм безпеки;

- діяльність готелів, реабілітаційних центрів, санаторно-курортних установ;

- відвідування освітніх закладів групами до 20 осіб (крім дитсадків, шкіл та інших закладів середньої, позашкільної, спеціалізованої освіти);

- робота спортзалів і фітнес-центрів за умови дотримання кількості відвідувачів – не більше 1 людини на 20 кв. м.

Варто зазначити, що під час засідання 9 грудня уряд також ухвалив рішення про продовження загального терміну карантину до кінця лютого 2021 року. При цьому наступне посилення карантину очікує на українців уже з 8 січня 2021. На цей термін в країні буде заборонена повноцінна робота кафе і ресторанів, торгових центрів, непродовольчих ринків, діяльність кінотеатрів та розважальних закладів, спортзалів і фітнес-центрів.

Під час жорсткого карантину 8-24 січня продовжить працювати громадський транспорт, продуктові магазини, салони краси (за попереднім записом), пошта, банки, АЗС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus