USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Обласна лікарня отримала обладнання вартістю понад 156 тисяч євро

17 Липня 2018 19:30
Допомогу світового рівня на новому обладнанні відтепер зможуть отримати пацієнти відділення серцево-судинних захворювань Волинської обласної клінічної лікарні.

У червні цього року в обласну клінічну лікарню була поставлена пересувна рентгенустановка з можливістю проведення кардіоангіографії (С-арка) Siemens Cios Alpha.

Обладнання вартістю 156 тисяч 200 євро закуплене в рамках реалізації Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Завідувач відділення електрофізіологічних досліджень серця Волинської обласної клінічної лікарні Ігор Біскуб розповів, що цей апарат дозволить якісніше візуалізувати та аналізувати зображення роботи серцевого м’яза пацієнта.



«Це рентген-апарат з електронно-оптичним перетворювачем, який рентгенівське зображення виводить не на плівку, яку треба роздруковувати, а одразу ми бачимо все на місці. Якість апаратури є набагато вищою, ніж та, на якій ми раніше працювали. Це комфорт в роботі, це якість зображення», - зазначив Ігор Біскуб.

З його слів, новий рентген-проникний стіл комфортний для пацієнта і надзвичайно мобільний: (С-арка) Siemens Cios Alpha здатна візуалізувати серце під будь-яким кутом. Це цифровий апарат. Результати обстеження можна записати на диск або флеш-накопичувач. Приміщення, де працює “С-арка”, обладнане новими низькотемпературними лампами «Дрегер», що застосовуються в усіх передових лікарнях світу.

«Це якість апаратури на новому, вищому рівні. Це обладнання є складовою частини комплексу, який ще до нас доїде. Невдовзі до нас ще має доїхати установка електрофізіологічного дослідження серця, а також генератор високочастотної енергії та насос для подачі охолодженого фізрозчину для проведення інших видів операцій, які ми не можемо робити вже останні 10 років. У нас була апаратура нижчого класу і рівня до 2007 року. Фактично 10 років працювала, а потім була демонтована, бо застаріла», - зазначив завідувач відділення.

За словами Ігора Біскуба, цього обладнання, що є зараз, достатньо для імплантації антиритмічних пристроїв, проте, після доставки чотирьох моніторів лікарня матиме повний комплект обладнання для виконання всіх видів операцій при порушеннях ритму серця.



Довідково:

У Волинській області триває реалізація субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров'я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

Мая Голуб
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хохо Показати IP 17 Липня 2018 20:32
за пів року окупиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus