USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Обов'язкова вакцинація не порушує права людини, – луцький юрист

21 Жовтня 2021 20:46
В Україні вакцинація не примусова, а обов’язкова. Ці поняття є різними, – вважає луцький правозахисник Олег Огородник.

Про це він розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

«В Україні вакцинація не є примусовою, а обов’язковою, бо примус – це коли людину доставили без її згоди до центру вакцинації та вкололи без її погодження. Можна говорити, що вакцинація є обов’язковою для деяких працівників. Зокрема в сфері освіти, де щепленими мать бути 80% трудового персоналу, якщо це «жовта» чи «помаранчева» зона, і 100% – якщо «червона», – наголосив адвокат.

Читати ще: «Пішов на...Ти не доктор»: на автостанції у Луцьку – протистояння між водіями і пасажирами без ковід-сертифікатів

Він зазначив, що поряд із цим щеплення фактично є обов’язком для цих працівників. Утім зауважив, що якщо мова про, власне, примус, то змушувати людей робити щеплення не може ніхто.

«Знову ж таки їх ніхто не може змушувати. Але якщо ти не вакцинуєшся, то роботодавець може відсторонити тебе від роботи. Виникає питання законності цього відсторонення, але у судовій практиці такого поки не зустрічалося. Тому зараз складно сказати про те, наскільки це законно з точки зору судової практики», – каже юрист.

Водночас він зазначив, що у постанові Кабінету Міністрів не врахували інтереси людей, які мають протипоказання щодо вакцинації. Також не визначено, яку форму довідки видавати таким людям.

«Однозначно це має бути лікарська комісія, яка визначить, чи має людина протипоказання та дати якусь довідку», – сказав Олег Огородник.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що з 21 жовтня в Україні діють нові правила міжобласних та міжнародних перевезень в умовах карантину.

Вікторія СЕМЕНЮК, Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сс Показати IP 21 Жовтня 2021 20:52
Знайшли проплаченого правознавця!
Вах до Сс Показати IP 21 Жовтня 2021 22:08
Видать то ще той знаток...,але навіть негативна реклама то є теж реклама!!-надіється на нові заробітки..
Андрій до Сс Показати IP 22 Жовтня 2021 07:32
Судячи з лайків - у вас як в юриста було би в 6 р. більше клієнтури, ніж у пана, який має глибокі пізнання термінології ... ))
Коля Показати IP 21 Жовтня 2021 21:26
нехай колить СЕБЕ на здоров'я ! А ми самі за себе і своє тіло-здоров'я вирішимо!!!
Анонім до Коля Показати IP 22 Жовтня 2021 09:13
Так ви відмовляючись від вакцинації вирішуєте за здоров'я інших. Ви винні у переповненні лікарень ковідними пацієнтами і витікаючими з цього проблемами, ВИ винні у смертності. Це наслідки ваших рішень, тому ніяких "ми самі за себе вирішимо" бути не має.
До адептів Показати IP 21 Жовтня 2021 22:02
Ви, послідовники поглядів середньовіччя...люди, котрі вірять у дебільну теорію дАРВІНА і ігнорують доведені істини...увімкніть свої мізки...прошу вас...станьте "людьми розумними"!!!!! ВАКЦИНА РЯТУЄ!!!!!
Анонім до До адептів Показати IP 21 Жовтня 2021 23:34
"вакцина полегшує перебіг хвороби і рятує життя"-це звучить в транспорті.Тобто вакцинованих вона не рятує від зараження,а лише полегшує перебіг хвороби,тим самим рятує життя,але і це не доведено.Ти б хоч поцікавився перш ніж колоти собі ту гидоту.Але якщо тобі пощастить,то в тебе не буде ускладнення від вакцини.Вмикай мозок і не навіюй іншим свою тупість.Ніхто з тих,хто тебе вакцинував чи розповів по телевізорі,що вакцина врятує тебе від усього...не допоможе тобі у випадку якихось ускладнень і твоїй родині,у випадку твоєї смерті.Думка в голос,але ти можеш прочитати це і можливо щось зрозумієш.
Анонім до До адептів Показати IP 23 Жовтня 2021 20:46
У яку доведену істину вірять свідки телевізора?
Чапля Показати IP 22 Жовтня 2021 02:32
В мене просто немає бажання вакцинуватись. Можна просто йти, спідкнутись, впасти і вмерти; або пити чай і захлинутись. Від смерті не застрахований ніхто
Андрій Показати IP 22 Жовтня 2021 07:27
Тобто якщо пана юриста примушуватимуть працювати прибиральником - це буде обов'язкова праця, бо його нікуди не доставлятимуть примусово ... епідемічна еквілібристика - новий жанр ))
ТАК Показати IP 22 Жовтня 2021 13:26
Де працює цей юрист в ляшка в шмигаля ? Чи просто в системі ? Питання колотись чи не колотись стоїть на десятому місці ,Вакцина має бути ефективною і безпечною .Перші питання ,чим ,вакцинами які створені за 3 місяці , які не пройшли всі випробування ,коли в період епідеміїї ні один нормальний лікар не порекомендує ,а якщо зараз рекомендують то може епідемії не має чи рекомендують не лікарі .А що дасть вакцинація конкретній людині ,крім статистики ? Людина не буде хворіти не відомо,може і без вакцини не хворітиме ,Не буде переносником -,буде.. Які наслідки цієї вакцинації на тривалий час не відомо ?Чим почне хворіти людина ,чим раніше не хворіла ?Онко ,віл ,судинними ? Як вплине це вакцинування на майбутні покоління ?Ніхто не бере на себе відповідальності .Чому ,можливо головна мета цього вакцинування не та про яку нам розказує влада .ВООЗ ЗАБОРОНИВ ВПРОВАДЖУВАТИ ПАСПОРТИ ВАКЦИНУВАННЯ ,Чому наш кабмін це робить 7 Це дискримінація -поділ людей за якимись ознаками !І ЩЕ ОДНЕ ЛЮДИ НЕ ДІЛІТЬСЯ НА ВАКЦИНОВАНИХ І НЕ ВАКЦИНОВАНИХ ,ЧОМУ ВИ ОЗЛОБЛЮЄТЕСЬ ОДИН НА ОДНОГО ? Розпалювання між осібної ворожнечі кримінальна стаття ,хто все це організовує ви знаєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus