USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Омікрон» vs «Дельта»: головна санітарна лікарка Волині розповіла про різницю між штамами COVID-19

14 Січня 2022 16:50
У порівнянні зі штамом «Дельта», «Омікрон» має менший інкубаційний період, більшу контагіозність та вражає населення молодшої вікової групи.

Про це під час брифінгу 14 січня повідомила головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

«Сьогодні активно проходять різдвяні святкування. В Європі підвищення та спалахи захворюваності реєструють вже. Таку тенденцію спостерігають більш ніж у 130 країнах світу. Це пов’язують із циркулюваням штаму «Омікрон», який виявили 25 листопада 2021 року у ПАР», – поінформувала медик.

З її слів, інтенсивність зростання рівня захворюваності на Волині залежатиме від активності міграційних процесів серед населення на свята.

«80% всіх хворих на штам «Омікрон» привезли недугу з-за кордону, повертаючись з Німеччини, Польщі, Арабських Еміратів тощо», – пояснює лікарка.

Читати ще: Найстаршому волинянину, який отримав бустерну дозу вакцини, – 92 роки

Вона наголосила, що у порівнянні зі штамом «Дельта», «Омікрон» частіше приводить до інфікування в домашніх осередках та має менший інкубаційний період, який у середньому становить три дні.

Цим штамом частіше хворіють представники молодшої вікової групи. Якщо середній вік осіб, заражених штамом «Дельта», становив 40 років, то «Омікрон» вражає населення віком до 30 років.

Читати ще: Дві області України увійшли до помаранчевої зони. Яка ситуація на Волині

Окрім цього, «Омікрон» збільшує ризик реінфекції – повторного захворювання.

«У порівнянні з «Дельтою», новий штам більш заразний. Цей варіант вірусу передається від людини до людини в чотири рази швидше. Водночас, не зважаючи на контагіозність, «Омікрон» не викликає важкого постковідного синдрому та має більш легкий перебіг, ніж інші штами коронавірусу. Нових незвичних симптомів у хворих на вказаний штам не спостерігається», – пояснює Наталія Янко.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus