USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Особливі дітки з Луцька отримали можливість відпочити на морі

26 Червня 2018 23:03
Впродовж червня діти з особливими потребами мали можливість відпочивати у курортному містечку Затока Білгород – Дністровського району Одеської області.

З 3 по 13 червня 2018 року такою нагодою скористалися вихованці громадської організації «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя». Дітей супроводжували їхні батьки. А з 12 по 22 червня на відпочинку побували члени громадської організації з психічними порушеннями розвитку «Повір у себе». 15 дітей та 15 дорослих мали можливість насолодитися відпочинком. Це стало можливим завдяки фінансовій то організаційній підтримці Луцької міської ради, повідомили у прес-службі ЛМР.

Позитивними враженнями від відпочинку та оздоровлення на узбережжі Чорного моря учасники подорожі ділилися сьогодні під час прес-конференції у Палаці культури міста Луцька. У спілкуванні взяли участь заступник міського голови Костянтин Петрочук, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

"Надзвичайно приємно сьогодні бачити тут усміхнені обличчя людей, повних сил та енергії. Міська рада приділяє багато уваги діяльності ваших громадських організацій, адже ви об’єднуєте людей із особливим потребами. Цьогоріч вдалося залучити півмільйона гривень для допомоги вам. Ми будемо й надалі продовжувати нашу співпрацю, допомагати вам, організовувати цікаві заходи, фестивалі, відпочинок та дозвілля, залучаючи якомога ширше коло осіб, які цього потребують”,- зазначив у вітальному слові Костянтин Петрочук. Також він передав вітання від радника міського голови Ігоря Поліщука, який найбільше переймається проблематикою дільності організацій людей із інвалідністю та вадами розвитку.

На відпочинок дітей з міського бюджету були виділені кошти у сумі 213 тисяч 500 грн. Для кожної організації було забезпечене транспортне перевезення, харчування та проживання у 2- місних та 3-місних номерах на базі «Мікрон». Батьки дітей відпочивали за власні кошти.

Керівник ГО “Центр реабілітації осіб з інвалідністю “Джерело життя” Людмила Зелінська розповіла, що поїздка на море була давньою мрією багатьох вихованців організації, а дехто із них побачив море вперше у житті. Окрім відпочинку на узбережжі, учасники поїздки побували у Білгород-Дністровській фортеці, здійснили морську прогулянку на теплоході. Усі отримали безліч позитивних емоцій. Та головне, за її словами, це можливість знайти нових друзів та пізнати один одного ближче.

Від імені батьків особливих діток позитивними враженнями про відпочинок на Чорному морі поділилася й голова ГО “Повір у себе” Інна Гачукова.

Потому присутні переглянули чудові світлини, зроблені під час відпочинку, на яких зображені щасливі миті перебування на морі. Позитивні враження та щирі слова вдячності міській раді за омріяний відпочинок висловлювали усі охочі.

У свою чергу, Костянтин Петрочук запевнив, що співпраця та підтримка громадських організацій буде продовжуватися й надалі. Зокрема, при закупівлі нових тролейбусів однією з умов була їх адаптованість для людей із порушеннями опорно-рухового апарату. Також розглянуть можливість запровадження “соціального таксі” та створення кімнати сенсорної інтеграції для дітей із розладами аутичного спектру.

Довідково: Впродовж 2018 року Луцька міська рада взяла активний курс на підтримку громадських організацій, які виховують дітей з особливими потребами.

У квітні ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» побувала на Всесвітньому фестивалі ANCA м. Аланья, Туреччина. Делегації дітей та молоді з аутичним спектром представляли з Україну, Росію, Азербайджан, Румунію, Нідерланди, Азію, Туреччину, Словенію, Австралію, Францію, Монакко, Угорщину. Приємно, що єдине місто (держава), яка повністю профінансувала свою делегацію дітей з аутизмом - це місто Луцьк.

У березні ГО «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» та ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» побували на Всеукраїнському фестивалі «Червоноград скликає друзів», який проходив у м. Червонограді. Луцьк представляло 40 –дітей з особливими потребами, учасників фестивалю.

У м. Хуст, Закарпатська область , 18-22 травня відбувся Х Міжнародний фестиваль людей з інвалідністю «Долина нарцисів». ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» представляло м. Луцьк на фестивалі.

1 червня у Міжнародний день захисту дітей ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» побувала на Міжнародному творчому інклюзивному фестивалі «Разом ми зможем більше» в м. Брест, Білоруська республіка.

З міського бюджету на участь дітей у фестивалях було виділено134 тис. 870 грн.

Окрім того, в рамках проведення конкурсу соціальних проектів, спрямованих на вирішення проблем сімей/осіб, які опинились в складних життєвих обставинах, за результатами 4 ГО мають можливість реалізувати свої власні соціальні проекти. Зокрема, ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» виграло на реалізацію проекту «Сильні батьки- сильні діти» - 20 тис. грн, ГО «Центр соціальних ініціатив та соціальних досліджень на 2 проекти « Стоп-мобінг» та «Школа відповідального батьківства» виділено 22 тис. 500 грн, БФ «Ерудит» для проекту « Щаслива родина – квітуча Україна» виділено 20 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Смл Показати IP 26 Червня 2018 23:16
Но там не все є люди яких хочуть їхати відпочивати я бачу що мені не повідомили я теж маю перші група інвалідів і сироти мені не хто не казали !??
Катерина Показати IP 27 Червня 2018 09:55
Не переймайтесь. Чиновники собі галочку поставили, скоро вибори - от вони і зробили добре діло. А повідомили не всіх, бо їх головне відмітитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus