USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Остання дорога додому: Волинь зустріла загиблого героя Іллю Струка

19 Червня 2020 16:27
На кордоні Рівненської та Волинської областей волонтери, побратими, ветерани АТО та небайдужі волиняни зустріли тіло загиблого 24-річного волинянина Іллі Струка.

Про це повідомляє кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини.

На рідній землі військові капелани прочитали молитву. Далі присутні сформували кортеж та вирушили в напрямку Луцька.
На центральній площі Луцька відбудеться коротка панахида, після чого тіло юнака відвезуть в рідне село Льотниче Володимир-Волинського району. При в’їзді у місто Луцьк до колони доєднались більше 5 автомобілів, в супроводі поліції траурний кортеж проїхав містом до Театрального майдану.
«Сьогодні дійсно хочеться схилити коліна найперше перед тими героями, яких вже немає, перед їхніми батьками та сім’ями і попросити пробачення за всіх. За тих кому це абсолютно байдуже. Дай Боже, щоб ми стали людьми, бо ми всі кричимо з нами Бог і Україна, але поки, як я бачу, Україні ні Бога не треба ні самої України. Лише з Україною в серці все в нас буде гаразд», – мовив головний військовий капелан Волинської єпархії Православної церкви України, настоятель парафії в селі Княгининку Луцького районного деканату Михайло Бучак під час прощання з воїном на Театральному майдані у Луцьку.
Поховання воїна відбудеться завтра, 20 червня. На Волині 19 і 20 червня оголосили Днями жалоби. Нагадаємо, Ілля Струк загинув 17 червня у зоні проведення ООС.

Волинянин із легендарного 503 окремого батальйону морської піхоти, який захищав Україну на Донбасі з 2014 року, загинув на бойовому посту. Він багато чого не встиг: відсвяткувати свій день народження, створити родину, вивчитися на офіцера й відчути смак Перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus