USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Оздоровлення школярів на Волині – під загрозою

3 Квітня 2018 11:01
Низку проблем у підготовці закладів оздоровлення дітей до роботи влітку виявили в ОДА.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 3 квітня.

Як повідомила начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна, з обласного бюджету 2,5 мільйона гривень виділять як субвенцію місцевим бюджетам на придбання путівок на оздоровлення школярів на умовах співфінансування. Водночас низка ОТГ на Волині досі не передбачила на це жодних коштів. Під загрозою закриття в області перебувають два заклади оздоровлення – табір «Оберіг» у Ковельському районі на території Колодяжненської ОТГ та у селі Павлівка. З 40 ОТГ лише 16 передбачили кошти і планують влітку на базі шкіл відкривати табори відпочинку. Майже в усіх закладах відпочинку не оброблені вогнетривким розчином дерев’яні конструкції.

Голова ОДА Олександр Савченко назвав таку підготовку незадовільною, а почуту інформацію – негативною. Він поцікавився в надзвичайників, чи встигнуть ті допустити до експлуатації заклади відпочинку до початку сезону.

Очільник ДСНС в області Володимир Грушвінчук повідомив, що, якщо на встановлення протипожежної сигналізації надійдуть кошти, об’єкти зможуть допустити до використання. Просочення конструкцій вогнетривким розчином, з його слів, можна зробити протягом місяця.

Голова Ковельської РДА Віктор Козак повідомив, що табір «Оберіг» залишиться в підпорядкування відділу освіти РДА, пожежну сигналізацію там встановлять вже завтра, а вже з червня у таборі оздоровлять 195 дітей.

Олександр Савченко дав розпорядження підлеглим перевірити цю інформацію, тому що слова чиновника у нього викликають сумнів.

Щодо табору у Павлівці, в Іваничівському районі виділили кошти на закупівлю вогнегасників, є пожежний рукав, також передбачили кошти на обробку горищ та проект встановлення пожежної сигналізації. На це голова ОДА зауважив, що, оскільки пожежної водойми поряд з табором немає, він не буде готовий прийняти дітей на оздоровлення.

Таким чином, Голова ОДА зауважив, що оздоровлення школярів в області перебуває під загрозою, а зважаючи на незадовільну доповідь Людмили Плахотної, збиратимуть нараду, до якої, можливо, долучать голів ОТГ області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus