USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Партія Джонсона отримує абсолютну більшість на виборах у Британії

13 Грудня 2019 09:24
У Великобританії Консервативна партія прем'єр-міністра Бориса Джонсона здобула переконливу перемогу у результаті позачергових парламентських виборів і тепер може виконати обіцянку про виведення країни зі складу Європейського Союзу (Brexit).

Про це пише УНІАН з посиланням на DW. За результатами офіційного підрахунку голосів в 605 з 650 округів на ранок п'ятниці, 13 грудня, партія отримає понад 330 з 650 місць у Палаті громад, тобто абсолютну більшість, і здатна правити країною самостійно, без партнерів. Зазначається, що партія Джонсона може розраховувати як мінімум на 362 мандати. Лейбористам, які перебувають в опозиції, дістанеться лише 199 місць. Це найгірший результат Лейбористської партії за всю історію.

Лідер опозиції Джеремі Корбін визнав поразку та обіцяв залишити посаду голови партії після перехідної фази. Борис Джонсон заявив, що його уряд отримав «потужний мандат» на реалізацію Brexit. Він обіцяв об'єднати країну і зосередити увагу на пріоритетах британського народу. Завдяки абсолютній більшості Джонсон тепер може провести через парламент погоджений з Брюсселем договір про умови та порядок виходу Великобританії зі складу ЄС. Великобританія планує здійснити Brexit 31 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus