USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пенсії та соціальні виплати в Україні хочуть розраховувати по-новому

15 Серпня 2020 07:00
2021 року можуть по-новому розраховувати пенсії, інші соціальні виплати та штрафи.

У відповідному законопроєкті базові величини для соцвиплат і грошових стягнень пропонують встановити на позначці 2100 грн. Впровадити це хочуть з 1 липня 2021 року, пише Finance.ua.

Таким чином можуть змінити підходи до нарахування прожиткового мінімуму й удосконалення сфери його застосування.

Розрахункову величину прожиткового мінімуму хочуть поміняти:

- для щомісячних соціальних виплат - на базовий обсяг;

- для розрахунку штрафів хочуть застосувати базову величину для грошових виплат і стягнень.

З 2022 року базові обсяги для соцвиплат, грошових платежів та стягнень зростатимуть щороку, враховуючи інфляцію.

Рівень пенсії для кожного пенсіонера визначається індивідуально, з огляду на його страховий стаж і зарплату, з якої було сплачено податки.

Законодавство передбачає, що пенсійні виплати здійснюватимуть без урахування зарплати, крім особливих випадків, прописаних у законах. Тобто після призначення пенсії, кожен має право отримувати соцвиплати і паралельно працювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
уважний Показати IP 15 Серпня 2020 08:36
Да скільки можна? Що не нова влада - то нововведення, що виливаються у бідність населення! Досить мутити! Виплатіть людям те, на що заслуговують і собі зарплати вріжте дармоїди!!!
К.лучанин Показати IP 15 Серпня 2020 10:52
Багато туману і мало конкретики ,поки що проголошено бажання. Із написаного я зрозумів що всіх пенсіонерів ( крім крутих пенсіонерів ..) знову урівнюють базовою виплатою в 2100грн.,далі стаж, далі зарплатний коєфіцієнт. А де коєфіцієнт трудового стажу 1.35 який прибрали незаконно із розрахунку пенсій? Лазебна казала що його треба відновити. Але казати можна все що завгодно. Ніхто за це не відповідає в Україні. Знову вимальовується картина, в кого немає стажу страхового ( наприклад. 25років ) буде мати мати базу 2100грн і плюс зарплатний коєфіцієнт. Пішла знову урівняйлівка , хто чесно працював , заробив стаж 30-35 років і більше і хто не дуже працював ( по іншому заробляв собі на життя і не платив податки). Чому б не підняти пенсії до прожиткового мінімуму та враховувати в пенсіях плату за інтернет та мобільні телефони ? Оце буде справедливо, оце буде держава в смартфоні , про яку говорив Зеленській. Але це тільки слова, слова...
Вуйко Показати IP 15 Серпня 2020 12:23
При Янику,пенсія 150$, при Пороху 47$,при Зелі 55$,при Янику газ1гр куб, при Пороху 8 гр.куб,при Зелі 5 гр куб.живе-Україна.
скептик Показати IP 15 Серпня 2020 12:28
проєкт направлений на те, щоб зняти верхню планку розміру пенсій, які будуть отримувати слуги народу. а звичайним смертним надалі будуть кидати обїдки
Вуйко Показати IP 15 Серпня 2020 12:30
Хто чесно працював,заробив болячки і інвалідність,пенсія маленька,хто сидів 35 років на прохідній ізберіг здоровя той і зараз сидить і має велику,бо стаж....
Василь Миколайович Показати IP 15 Серпня 2020 17:18
Я у 2020 році вийшов на пенсію по віку (вік - 60 років, стаж - 40 років). Коли здавав документи у пенсійний фонд, мені дівчата зразу сказали вік у вас підходить, стажу також у вас вистачає, це добре, але якщо у вас зарплата була невисока то і пенсія буде мала. Порадили мені сісти та вибрати кращих своїх робочих п"ять років без перерви де у мене була найбільша зарплата і найвищий кофіцієнт. Також дівчата порадили, що мені самому треба написати листа до тієї організації нехай з архіву направлять відповідні довідки по зарплаті, преміальних, відпусток, відомості з розбивкою за кожний місяць на протязі п"яти років. Я так і зробив знайшов період з 1984 року по 1989 роки включно та направив запит. Чому цей запит не робить ПФУ: дівчата мені пояснили, що вони будуть робити цей запит дуже довго (сказали правду) і невідомо чи зроблять. А я особа, як майбутній пенсіонер, зацікавлений сам, щоб пенсія була краща. Так і відбулось, мені на домашню адресу прийшли з архіву всі підтверджуючі документи. Я ці документи передав у пенсійний фонд. Пенсія зараз у мене нормальна, принаймі не 1500 грн, не 2000 грн., навіть не 3000 грн., а більша. Так що пенсіонери майбутні, ті хто збирається в цьому році чи у наступному році вийти на пенсію не гайте час, не думайте, що пенсійний фонд все зробить за вас, пенсійний фонд тільки збирає від вас документи, вони можуть перевірити (будуть казати донеси ту довідку чи ту довідку), а самі нічого направляти за вас не будуть. Замовляйте з архіву підтверджуючі документи на стаж та зарплату, робіть це заздалегіть. Звісно якщо у вас була як у мене висока зарплата та відповідний кофіцієнт по якому нараховувалась вам зарплата.
к,лучанин до Василь Миколайович Показати IP 15 Серпня 2020 21:18
Все правильно кажете ! Тільки є один нюанс про який не говорите - це середня зарплата по Україні яка застосовується для обчислення пенсій ( вона береться за 3 роки до вашого виходу на пенсію !) При перерахунку пенсій у 2017р брали зарплату 3764,4 грн. Зараз у 2020р для оформлення пенсій вона є більша, скільки точно не знаю. Ну напевно 6000грн. Тоді я вам порахую вашу пенсію : 6000х0.4 х 1.3 =3120грн плюс за стаж 5 років і це приблизно 3220 грн . ваша пенсія . Десь отак приблизно. Роль грає також середня зарплата по Україні. Пенсіонерам , хто вже на пенсії проводять лише індексацію на інфляцію . Так от , якби ви шли на пенсію десь у 2016-2017р то пенсію ви б меншу , навіть до 2500грн не дотягнули б. Ну це так у нас пенсіонерів кидають!
Мороз Галина Показати IP 15 Серпня 2020 18:32
Дійсно я також знаю, що вік та стаж значення мають, але не таке значення як має велике значення при нарахуванні пенсії висока зарплата коли ви пропрацювали на одному місці не менше на як на протязі п"яти років. З цієї п"ятирічної суми загальної і кофіцієнту на той час нараховується людині пенсія. А то, що говорять я працювала чи працював 25, 30 чи 35 років, а пенсія мала. А зарплата, якщо була нікчемна, ось відповідно і пенсія буде мала, бо немає з чого нараховувати вам пенсію. Ось наприклад, загальний стаж 30 років, а людина на одному місці більш як 3 чи 4 роки не працювала (робота не влаштовувала чи зарплата була мала), звільнилась та знайшла якусь кращу роботу. Знову пропрацювала 2 чи 4 роки, звільнилась , знайшла знову другу роботу. Ніби і загальний стаж є 25 чи 30 років, а зарплата була мала. Бо з малої зарплати відрахування до бюджету (податки) були малі, а значить і пенсія буде відповідна.
Наталія Показати IP 18 Січня 2021 12:17
Шановні пенсіонери! Нас ошукують давно і гарно. Порушується конституція на державному рівні,адже пенсія має залежати від стажу і заробітку, а у нас вона залежить ще й від року, в якому Ви вийшли на пенсію.У тих пенсіонерів,які виходили в 2018,2019,2017,2016 роках пенсія більша ніж у тих хто вийшов в 2015 і раніше.Вочевидь закони прописують для певних категорій осіб,які потрібні владі щоб і надалі нас гнобити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus