USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перед введенням санкцій літаки Медведчука перегнали у Швейцарію, – ЗМІ

26 Лютого 2021 10:10
Три чартерні літаки, на офшорних власників яких були накладені санкції через діяльність кума Путіна Віктора Медведчука, перед засіданням РНБО (в період з 10 по 21 лютого) перегнали у швейцарське містечко Сент-Галле.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Саме в Сент-Галлені юридично прописана фірма «Інтернешнл Трейдинг Партнерс» – співвласник українського «ПрикарпатЗахідтранс», яка, власне, і стала причиною накладення санкцій за володіння частиною нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», призначеного для перекачування дизеля з Росії та Білорусі в Україну і Європу.

З цією швейцарською компанією та її власником – Анатолієм Шефером – і пов’язують Віктора Медведчука та його оточення, яке нібито і заробляло на володінні нафтопроводом. Щоправда, в ОПЗЖ раніше вже спростовували інформацію про причетність Медведчука до «труби».
У рішенні РНБО йдеться про накладення санкцій на 5 офшорних компаній, які значаться власниками приватних літаків.

Читати ще: «Зробімо вже і будемо рухатися, бл*». ЗМІ оприлюднили розмову Медведчука та Суркова

Дві з них безпосередньо пов’язані з нардепами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком. Ті в різний період користувалися цими бортами.

Третя компанія записана на дружину Ігоря Кушніра – президента будівельного холдингу «Київміськбуд».

Четверта компанія пов’язана з колишнім нардепом і бізнесменом Віталієм Хомутинніком.

А п’ята компанія WHPA AVIA LTD зареєстрована на Віргінських островах. Журналісти припускають, що ця структура має відношення до компанії з назвою – WHPA LIMITED, яка пов’язана з російським бізнесменом Сергієм Судариковим. Останнього ЗМІ називають наближеним до очільника «Роснєфті» та давнього друга президента РФ Володимира Путіна Ігоря Сєчіна.

Група компаній «Регіон», яку контролює Сударіков, за інформацією «Схем», також може бути пов’язана і з оточенням самого Віктора Медведчука.

19 лютого РНБО прийняла рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука та Марченко. Як повідомив секретар РНБО Олексій Данилов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258 (5) (фінансування тероризму) Кримінального кодексу. До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовані у зв’язку з цим розслідуванням. Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», оскільки нею володіє компанія «ПрикарпатЗахідтранс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 26 Лютого 2021 10:45
І... Що далі? Скільки різної інформації, але віз і нині там. В рамках "закону" все сходить ім з рук. Поки не буде лінчування, цім су.. і далі відчуватимуть субе божками.
111 Показати IP 26 Лютого 2021 10:54
А прості люди ледь виживають....
911 до 111 Показати IP 26 Лютого 2021 11:11
Йди до Пороха, Турчинова, Тягнибока, Кличка... звертайся! Слабо? То ж "херої" правда?! :)
73% до 911 Показати IP 27 Лютого 2021 22:25
Ні, вже наш Бубочка за все відповідає. Ми його на царство вибрали, йому і керувати нами сірими і убогими. А він найвеличніший.
Анонім до 111 Показати IP 26 Лютого 2021 11:35
Яке виживають? Раз терпете, то ще не "виживають". Редакціє, побільше такої інформації, нехай люди відчувають себе рабами ... Бо хто проти, цього свавілля, то в цьому ж форумі такі " виживаючі" тапками закидають. Обізвуть майданутими і злочинцем, як Стерненка. Тому дивіться мовчки і злобою давіться... Бо, як показує життя, такі божки , як медведчук ніколи не нажеруться.
укринець Показати IP 26 Лютого 2021 11:09
конфіскувати негайно
українцЮ до укринець Показати IP 26 Лютого 2021 11:13
І все по кишенях розсувати, а тобі кукіш! З Межгір'я багато отримав? :)))
Ахаха до укринець Показати IP 26 Лютого 2021 14:48
краще спалити, а Зеленський нехай під час цього знімає відосік
Ігор Показати IP 26 Лютого 2021 12:27
Що там по тарифах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus