USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Перед загибеллю врятував п'ятьох побратимів. Спогади про луцького відеооператора Юрія Сілюка

14 Травня 2024 13:55
Лучанин Юрій Сілюк загинув 26 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Архангельське Покровського району Донецької області. Юрій тривалий час працював на Волинському телебаченні та на Hromadske.Volyn, також співпрацював із всеукраїнськими телеканалами, пише Укрінформ.

Починаючи з 2016 року він із колегами з Hromadske.Volyn знімав популярну програму «Нічна варта» разом із патрульною поліцією, щоб показати людям, що відбувається в Луцьку вночі.

Чоловіка знали в місті як телеоператора, байкера та самооборонівця, розповіла його однокласниця Наталія Когут.

«Дуже хороша спокійна людина була, з хорошої родини. Батьки дуже хороші в нього. Запам’ятався чесним, порядним хлопцем. Він був в теробороні, з перших днів пішов на війну. Шкода, що такі найкращі хлопці гинуть», – сказала жінка.
Читати ще: Разом із сином пішов на війну: у Луцьку відкрили виставку, присвячену загиблому історику та колекціонеру Михайлу Федоровичу. Фото

Товариш полеглого військовослужбовця Андрій Корпусов зазначив, що Юрій був правдивим, правильним і дуже любив дітей.

«З 2012 року, як тільки я почав їздити мотоциклом, він мене привів до того всього. Разом гараж знімали, разом каталися. Він завжди нас підбурював, щоб ми кожен рік їздили 1 червня в дитячий будинок. Ми завжди на цю тему жартували, що він хоче побільше зібрати народу на свій день народження», – сказав Андрій.
Читати ще: Ціною життя врятував село від знищення. Історія льотчика-Героя Миколи Коваленка, який 11 років служив у Луцьку

Перед смертю Юрій врятував своїх поранених побратимів: евакуював їх з поля бою та повернувся за іншими товаришами. Це було біля селища Керамік Донецької області, розповів побратим В’ячеслав.

«Наказу не було вивозити. Він почув просто по рації, він не дочекався наказу, можна – не можна, він полетів і просто вивіз. Врятував п’ятьох. Розібрали б нас просто. Розібрали би, бо дрони літали, все літало. Це ж пекло на землі», – розповів В’ячеслав.

1 червня Юрію Сілюку мало б виповнитися 50 років. Прощалися з військовим 30 квітня в Луцьку у Свято-Троїцькому соборі, а поховали на Алеї Слави у селі Гаразджа.

За даними ІМІ, Юрій Сілюк став 79-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus