USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перехід на дистанційне навчання: МОН у понеділок направить рекомендації в регіони

11 Жовтня 2020 09:29
У понеділок, 12 жовтня, Міністерство освіти і науки направить в регіони лист з рекомендаціями щодо переходу закладів освіти на дистанційне навчання. Однак міністерство не буде нікого змушувати запроваджувати «дистанційку».

Про це в коментарі РБК-Україна розповів т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Рекомендаційний лист першою чергою стосуватиметься «помаранчевих зон» карантину і регіонів, де складна ситуація з поширенням коронавірусу.

«Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати... Ми нікого не можемо змусити, яку форму навчання застосувати. Вже ж давно набула чинності децентралізація», – сказав Шкарлет.

Читати ще: Школи на дистанційці і закриті ресторани. В Україні пропонують ввести карантин вихідного дня

Міністр зазначив, що органи місцевої влади самі вирішують, коли починати канікули і яку форму навчання запроваджувати в закладах освіти.

«Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них, знаходяться на дистанційному навчанні для того, щоб здійснити соціальне дистанціювання», – додав він.

10 жовтня у своєму Telegram-каналі Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні. Своє прохання він пояснив стримуванням поширення коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Айболить Показати IP 11 Жовтня 2020 10:22
...і батьків, які працюють,також всіх на дистанційну форму роботи із збереженням повної зарплати....
До айболить Показати IP 11 Жовтня 2020 11:45
А у школі ви теж з дітьми навчаєтесь?Перестаньте виконувати все замість дітей і зможете спокійно працювати. Єдине питання до міністерства, хто забезпечить дітей та вчителів гаджетами та інтернетом.
Неля до До айболить Показати IP 11 Жовтня 2020 13:27
Якби вчителі хоч трохи пояснювали матеріал на тому дистанційному навчанні, що було, а не задавали тоннами одне домашнє завдання, то й батьки з дітьми не сиділи б. Бо новий матеріал комусь потрібно й пояснювати. От і довелось батькам брати на себе таку відповідальність. А вчителі й далі плачуться, які вони бідні й нещасні. Однак, карантин багатьом відкрив очі на вчителів та на організацію навчання загалом. Звісно, є ВЧИТЕЛІ від Бога, які не залишили учнів напризволяще, за що їм велика шана. Але таких одиниці. А решта просто просижують уроки в школі і нічого не вчать, бо й самі не знають і не вміють. І батьки нарешті це побачили.
Memento Mori до Неля Показати IP 11 Жовтня 2020 18:37
О чём вы сейчас эта сраная НУШ (Нова Укаїнська Школа) скинула всё на детей и родителей, раньше при союзе все знали все писали как один все умели, а сейчас тоннами наваливают на детей материалами оправдываясь что сейчас дети такие умные-такие умные, что всю таблицу умножения во втором классе на зубок, а в третьем классе предметы на три действия фугуют, я раньше сам делал задание, потому что знал как, а сейчас ребенок приходит из школы и как будто в ней не был, но зато за фантомное обучение на фонд класса и фонд школы "добровольно" сдай, а то сраколизы (и те кто не из нашего микрорайона подлизали) заклюют.
Як сказати.... до До айболить Показати IP 11 Жовтня 2020 14:26
Є діти, котрі самі вдома не можуть залишитися, наприклад, мій племінник боїться залишатися сам вдома після смерті рідної людини. А як бути з дітьми, котрі відвідують садочки, їх також залишати вдома? Дистанційне навчання— це не вихід, це деградація в усіх її проявах.
Одумайтесь! Показати IP 11 Жовтня 2020 12:06
Слава Богу! Бо вже витримати серед цієї постійної небезпеки неможливо. Нарешті навчатимусь удома.
До айболить Показати IP 11 Жовтня 2020 12:24
Краще відправити МОН і МОЗ на карантин користі від них ніякої
Внук Показати IP 11 Жовтня 2020 14:38
Ахах де ви бачили той вірус я вже 3 рази на шось там хворів почхав 2 дні і живий здоровий!
2222 Показати IP 12 Жовтня 2020 18:16
На даний час,дійсно багато є хворих,хворіють грипом,ковідом..Я сама ледь-ледь вичухалася,мені здається,я ще так не хворіла грипом..Тому бережіть своє здоров‘я..Я вважаю це правильне рішення,для студентів-це точно, де є масове скупчення.. Для шкіл..не знаю як у місті,але в селі діти просто отупіли,вони не розуміють,що від них хочуть вчителі,належним чином ті домашні завдання не перевіряються..і це страшно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus