USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Переходив на «червоне»: у Луцьку водія маршрутки, який збив пішохода, засудили до умовного

8 Червня 2020 23:31
В обласному центрі Волині водію маршрутки №23, який у травні 2017 року збив пішохода, що перебігав дорогу на заборонений сигнал світлофора поблизу ТЦ «Гостинець», присудили три роки умовного покарання.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що 23 травня 2017 року обвинувачений, керуючи автобусом, рухався за маршрутом №23 проспектом Соборності зі сторони вулиці Гордіюк зі швидкістю 53 кілометри на годину. Так, не обравши безпечної швидкості, водій маршрутки допустив наїзд на пішохода, який здійснював перетин проїзної частини дороги на регульованому пішохідному переході на заборонений для пішоходів сигнал світлофора.

Внаслідок ДТП потерпілий отримав численні тілесні ушкодження, зокрема важку відкриту черепно- мозкову травму у вигляді перелому основи та склепіння черепа з забоєм головного мозку важкого ступеня

Обвинувачений свою вину не визнав. Він розповів суду, що під`їжджаючи до перехрестя проспектів Молоді та Соборності, помітив, що на світлофорі для нього загорівся червоний сигнал, тому пустив автобус накатом, оскільки швидкість була невелика. Коли почав блимати жовтий, а потім загорівся зелений сигнал світлофора, він почав набирати швидкість та проїхав 20-30 метрів. Ще за 60-70 метрів побачив, що зі сторони Палацу урочистих подій на проїжджу частину, не зважаючи на заборонений для них сигнал світлофора, вийшло два хлопці.

Зі слів водія, вони, будучи за метрів 20-30 до автобуса, зупинились, подивились в його сторону, тому точно бачили, що автобус рухається, а він, зваживши на те, що його точно побачили, пустив гальмо та продовжив рух. Проте в цей момент один із хлопців зробив різкий ривок та почав перебігати дорогу, він намагався уникнути зіткнення, вивернув різко кермо, однак відбулось бокове зіткнення, після чого він різко загальмував, просунувся ще близько одного метра, натомість хлопець впав на правій крайній полосі, а він залишився стояти на середній. Відразу після цього він викликав швидку допомогу та поліцію. Водій просив виправдати його.

Незважаючи на невизнання вини, вона була доведена зібраними доказами.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, змінивши його на умовне терміном на три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Водій Показати IP 9 Червня 2020 00:33
Д..би кинулись під колеса П...си дали такий вирок Б...ка держава
вікінг до Водій Показати IP 9 Червня 2020 09:19
Пр*дурку, який кинувся під колеса треба було б паро років для профілактики дати. А так все як завжди.
ігор луцький до Водій Показати IP 9 Червня 2020 09:24
Родичі в суді порєшали.Тепер з таким вироком підуть до водія,власника і страхувальників збивати бабло.
Алек Показати IP 9 Червня 2020 08:35
А пешеходу дайте 5лет строгача, может выучит правила, раз его не научили
Просто Показати IP 9 Червня 2020 08:39
А може пішоходу дати срок? В чому водій винний, що їхав спокійно, а якесь йо%%уте вибігло? За такої позиції прокуратури, це вже повний піз&&ць. Поясність як один вирок моюе бути для такого ДТП і коли на смерть, пяний, з перевищенням швидкості!?
Водила 2 Показати IP 9 Червня 2020 09:18
Полностью согласен
Андрiй Показати IP 9 Червня 2020 09:20
Видел пацанов пьяных на дороге и продолжил движение дальше со скоростью 53.., и поколечил жизнь человеку. За решетку водилу а не условку....
Лучанин Показати IP 9 Червня 2020 10:33
Ті при-рки собі самі життя покалічили коли напилися, а в нашій державі якщо п'яний неадекват то в нього ще й пільги, пожалійте дурня бо він п'яний
777 Показати IP 9 Червня 2020 12:34
Пішоходи переходили на заборонений сигнал світлофора . Водій не винний!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus