USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Переможниця «Ігор Нескорених» з Луцька навчає стрільбі з лука

1 Січня 2020 15:46
Як натягнути тятиву та потрапити у ціль вчили усіх охочих у клубі «Archers Birds», що у Луцьку. Клуб стрільби із лука створила учасниця національної збірної Ігор нескорених 2018-го Майя Москвич.

Нині стрілків у клубі 15. Щоб зібрати гроші на нове спорядження та облаштування клубу, організували благодійний марафон зі стрільби із лука, – інформує Суспільне Волинь.

З олімпійським видом спорту – стрільби із лука, каже Майя Москвич, познайомилася перед «Іграми Нескорених 2018». Того ж року отримала золото на змаганнях у Сіднеї. Відтоді, каже, розвиває цей вид спорту у Луцьку.

«Коли я готувалася до «Ігор Нескорених» я була в Києві і тренувалася там, тому що в Луцьку не було можливості. Власне, тому я і створила цей клуб, тому що виграла змагання, хотілося зробити щось і для власного міста. Ми будем вчитись стріляти, знайомитись з цим видом спорту в Луцьку і разом з тим збирати на потреби нашого клубу, тому що на переїзди дуже багато іде витрат», – каже чемпіонка «Ігор Нескорених – 2018» Майя Москвич.

Один з членів клубу Павло Ковальський, учасник національної збірної «Ігор Нескорених 2020» каже, що представлятиме Україну на змаганнях у двох дисциплінах – веслування на тренажері та стрільба з лука.

«Цього року мені пощастило попасти до складу збірної України. Того року Майя представляла, а зараз перейняли волинську естафету і будемо представляти Волинську область і Україну на міжнародних змаганнях «Ігор Нескорених» – розповідає Павло Ковальський.

Наразі, розповідає Павло, по декілька разів на тиждень готується до ігор у цьому клубі. Під час благодійного марафону став тренером для тих, хто захотів навчитися стріляти у ціль.

«Це в нас є базовий варіант, приклад лівостороннього олімпійського лука. Хто прийде, буде мати бажання постріляти або навчитися це зробити, я буду допомагати у цьому активному процесі. Нашу локацію ще не всі знають, тому ми очікуємо на гостей», – говорить Павло Ковальський.

Зі слів Майї Москвич, з наступного року у клубі планують навчати стріляти з лука дітей. Нині шукають кошти на купівлю юнацького спорядження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 1 Січня 2020 18:23
Майя дівка проворна, що з часника, що з цибулі, що з лука стріляти. Тільки клубу можна було дати українську патріотичну назву, а не Archers Birds, тим більше по назві "птічку жалко".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus