USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пережити зиму під атаками ворога. Мер Луцька розповів, як готують місто до відключень електрики, газу і води

3 Листопада 2022 16:42
В Луцьку напрацьовані різні сценарії на випадок відключення електрики, газу чи водопостачання. Очільник Луцької громади Ігор Поліщук поінформував про різні варіанти розвитку подій цієї зими та пояснив, як планують справлятися з труднощами.

З його слів, ворог цинічний і хоче залишити без тепла і електрики українців, відтак треба діяти на випередження. Тому сьогодні виконком виділив кошти на придбання потужних дизельних генераторів, аби котельні «Луцьктепла» могли працювати при наявності газу та без електропостачання.

«Якщо буде газ, то від генераторів ми запустимо котли, насоси, вентилятори та решту обладнання, аби подавати тепло», – каже мер.

На водопостачання є резервні джерела живлення, тому водою обіцяють забезпечити лучан навіть при відсутності електрики. Однак в квартирах, які вище 4 поверху, можуть виникнути проблеми із закачуванням води через низьку потужність.
«У цьому випадку треба буде користуватись допомогою сусідів з нижчих поверхів. При необхідності організуємо доставку води по мікрорайонах», – зазначив міський голова.

Якщо в Луцьку не буде ні електрики, ні газу, то на такий випадок підготували 63 пункти обігріву, де будуть пічки-буржуйки з місцями приготування їжі, дизельні генератори, набори продуктів, питної води. При необхідності там чергуватимуть медики з базовим набором ліків.

Через відсутність електропостачання місто може залишитись без мобільного зв’язку та інтернету. Для цього передбачили облаштування декількох точок доступу за допомогою супутникових систем Старлінк.

«Сподіваюсь, що цими запасними варіантами нам користуватись не доведеться, але ми маємо бути готові до будь-якого варіанту розвитку подій», – резюмував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Листопада 2022 19:21
а колонок для води не буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus