USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під Луцьком хочуть збудувати нову церкву

31 Травня 2023 12:33
У Луцькій міській раді на прохання Митрополита Луцького і Волинського Михаїла дозволили розробити проєкт детального плану території у селі Зміїнець для будівництва там храму.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради, пише Конкурент.

Зараз на цій ділянці знаходиться громадська споруда, а за усіма нормами, щоб побудувати там храм спочатку потрібно затвердити проєкт детального плану території. Тому Митрополит і звернувся до депутатів за відповідним дозволом, щоб такий план розробити.

«Прийняття рішення дозволить уточнити положення Генерального плану села Зміїнець та впорядкувати забудову району в межах вулиць Шкільної, Поліської, Княгининівська та Нижній проїзд с. Зміїнець Луцької міської територіальної громади», - йдеться у пояснювальній записці.

Після того, як проєкт буде його винесуть на обговорення громадськості, на розгляд міської ради та виконавчого комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 31 Травня 2023 13:08
Існуючих храмів мало? Невже немає більш важливих речей, на які можна було б пустити ресурс?
Петро Показати IP 31 Травня 2023 13:57
Тут пішло змагання: чого більше буде в Луцьку - барів чи храмів? Я не розумію, чому храми сяють, коли навколо них бродять жебраки? На гроші, за які будуються храми, можна нагодувати голодних… Я не можу уявити, щоб Христос, який проповідував аскетизм - аскезу (моральне самовдосконалення через самообмеження фізичних потреб, дисципліну тіла і свідомості), приїхав би на сесію Луцької міської ради в норковій шубі, вийшов би до пастви з перснями на руках, в дорогій церковній одежі і поїхав би на «мерседесі» на обід до влади? Або на ювілей колишнього обласного чиновника? Православна церква – вона християнська, чи ні?
Віктор Показати IP 31 Травня 2023 14:23
А парк можна?
Всезнайко Показати IP 31 Травня 2023 15:14
Хто туди буде ходити?
Спостерігач Показати IP 31 Травня 2023 15:30
Скоро буде як в московії,. Храмів більше ніж лікарень і шкіл. Просуваємо мракобісся в народ. Попи радісно потирають руки.
Олександр Показати IP 31 Травня 2023 17:24
Правильно, церкві не вигідні нові школи, парки і лікарні. Затуркана малоосвідчена людина, часто з проблемами із здоров'ям, - то основний клієнт церковного бізнесу.
Нема на то ради ! Показати IP 31 Травня 2023 17:56
Смішні ви, як мале пиво ! Піп рішає проблему зайнятості і створення нових робочих місць ! Для попів, правда ! Зверніть увагу, шо у якій великій кількості починають будувати і навпаки, яка мізерна кількість церков здається в експлуатацію ! Вони ладні будувати усе своє життя, постійно збираючи данину, ніби на будівництво, а за той час за зібрані гроші і для себе, і для дітей, і будиночок, і авто з'явиться ! Як той адвокат чи суддя - чим довше затягують судовий процес, тим більше грошей витягнуть з клієнта, шоби за них ше і своїх дітей на юристів вивчити !
Оля до Нема на то ради ! Показати IP 2 Червня 2023 12:18
Вини працюють, І це добре.
Андерсон Показати IP 1 Червня 2023 12:12
У попа очі завидющі, а руки загребущі!
Олег Показати IP 2 Червня 2023 15:23
Може почати будувати щось що дійсно корисне для суспільства? Реабілітаційні центри для ветеранів вже побудовані,дитячі садочки, басейни...? Та нікому не всрались ті нові церкви! Старі відремонтуйте,добудуйте. В ті що є люди ходять 3 рази на рік.
Брахман Показати IP 5 Червня 2023 00:03
Задоволений коментарями! Існують ще люди які вміють думати і аналізувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus