USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під управлінням поліції Волині – мітинг-реквієм у пам‘ять про загиблу активістку

4 Листопада 2018 19:32
Мітинг-реквієм пам'яті активістки, керівниці справами Херсонського міськвиконкому, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яка загинула в результаті нападу з використанням сірчаної кислоти, влаштували біля будівлі Головного управління Національної поліції у Волинській області увечері 4 листопада.

Захід пройшов у рамках всеукраїнської акції.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. Вона боролося за своє життя протягом трьох місяців.

Досі за напад на Катерину нікого не покарали, попри те, що чисельні акції на захист жінки з вимогою якнайшвидше притягнути злочинців до відповідальності проходили в містах по всій країні.

У зв’язку з повідомленням про смерть активістки небайдужі лучани зібралися під стінами ГУНП області, аби запалити лампадки, свічки та вшанувати світлу пам’ять Катерину Гандзюк хвилиною мовчання.

Лучани прийшли також із квітами та промовистими плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк», «Хто вбивці Каті Гандзюк», «Її вбили».

Окрім того, мітинг-реквієм покликаний нагадати усім правоохоронцям країни, що вони неналежно виконують свої прямі обов’язки, оскільки напади на активістів у країні стали, на жаль, буденною справою. І коли виконавців нападів ще вдається затримати, то замовники так і не покарані.

Як відзначили присутні, Катерина була бійцем і дуже сильною особистістю. І зараз головне завдання правоохоронців полягає в тому, аби притягнути її вбивць до відповідальності.

«Каті, однак, вже не повернути», - не могли стримати сліз лучани.

Також прозвучали заклики про те, що на зло потрібно відповідати по справедливості, аби вберегтися від тих, хто вважає себе безкарним.

Так, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, пригадав і інші вбивства українських активістів, зокрема з часів Майдану.

«Смерть Катерини є смолоскипом для всіх нас», - сказав він.

За акцією неподалік спостерігали працівники правоохоронних органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анатоль_ Показати IP 4 Листопада 2018 19:51
Вимагайте справедливого розслiдування, брати моi
Моль до Анатоль_ Показати IP 5 Листопада 2018 00:47
Україна і справедливість речі не сумісні
лучанин Показати IP 4 Листопада 2018 19:52
Цей мітинг організований Данильчуком,Шпизі повинен нагадати 2014рік,головним героєм тут був той же Данильчук.
Анонім до лучанин Показати IP 4 Листопада 2018 22:15
Піар Данильчука
Анонім до лучанин Показати IP 4 Листопада 2018 23:06
...І досі непокараним "героєм"...
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2018 21:26
Ну і кому від вашого цирку, конкретно у Луцьку, стане легше?
123 Показати IP 4 Листопада 2018 23:05
щось Данильчук почав знову патякати, забув як УВС розбивати народ підбурив, а потім його робили за державні кошти, як працівників міліції ганьбив, а вони через декілька днів поїхали в АТО, а наш Данильчук позував на Азовському морі і заробив учасника АТО, як бабло з підприємців збивав, квартиру собі придбав херой, як його Ярош з позором вигнав з Правого сектору, вибори на носі і Данильчук знову народ будоражить, а сам буде стояти в стороні
Анонім до 123 Показати IP 5 Листопада 2018 01:11
І їхали до речі багато хто добровольцями, після "вуличної люстрації" Данильчуком, і не піарились. А ще навіть у перші дні Майдану, коли люди виходили в знак протесту до непідписання асоціації з ЄС, вигукував провокативні заклики, в тому числі на тему відношення до України окремого населення чи територій де Євромайдан не мав широкої пітримки. Це все зберіг інтернет і при бажанні кожен може переглянути. Але стаття не про те. Шкода Людину, яка хотіла і мабуть зробила щось аби життя в Україні чи хоча б у її місті стало кращим...
Я Показати IP 5 Листопада 2018 04:55
явно проплачене шоу де на масовку гроші організатори зажали... або хватило тільки на кілька десятків студентів..
Носатий дядько до Я Показати IP 5 Листопада 2018 09:17
Ти звичайний мерзотник. Які гроші? Я вийшов пом'янути достойну людину...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus