USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємства Білорусі вирішили влаштувати день масового страйку

26 Жовтня 2020 08:44
Деякі компанії Білорусі вирішили влаштувати 26 жовтня, в оголошений день масового страйку, вихідний день, а окремі – пішли на безстрокові канікули.

Про це повідомляє Tut.by, пише Укрінформ.

«Одні (перестануть працювати) з технічних причин (сандень, інвентаризація, ремонт, оновлення ПЗ), інші – через можливі проблеми з транспортом та інтернетом, хтось – в знак солідарності. Серед них медцентри, магазини, інтернет-магазини, бари, кафе, мовні школи, тренажерні зали, туристичні компанії, служби доставки квітів, студії дизайну, салони краси, сервісні центри з ремонту техніки, більярдні клуби», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що працівники деяких компаній, у тому числі ІТ, написали заяви на вихідний за свій рахунок на 26 жовтня.

«Нам надійшли сотні повідомлень, в основному з Мінська, але є і з деяких інших міст (наприклад, Гродно, Вітебська, Бреста, Несвіжа)», – зазначає видання.

Раніше повідомлялося про використання силовиками в Мінську на протестній акції 25 жовтня світлошумових гранат, гумових куль, є поранені.

За оцінками журналістів, у марші на підтримку «Народного ультиматуму» в Мінську беруть участь більш як 100 тисяч осіб.

Як повідомлялося, в Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Лідер опозиції Світлана Тихановська оголосила 25 жовтня днем «Народного ультиматуму» і закликала режим до мирної передачі влади. Якщо цього не станеться і силові органи продовжать жорстоке придушення протестів, опозиція має намір оголосити в країні загальнонаціональний страйк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Петро Показати IP 26 Жовтня 2020 09:50
Честь і хвала стійкості Білорусів.
Анонім до Петро Показати IP 26 Жовтня 2020 09:55
в них медицина безкоштовна а вони просто хочуть як у нас платити за все от і стоять.))))
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2020 09:54
піде Лукашенко і так через років 5-7 білоруси прозріють як медицина їхня безкоштовна перетвориться в платну і як їхні заводи збанкрутують в селах колгоспи розваляться а підприємці хто як виживатиме. а молодь на таку бажану всім європу поїде на поля працювати. це тільки діло часу. як у нас ....
ігор луцький до Анонім Показати IP 26 Жовтня 2020 11:01
Білоруси їздили і будуть їздити на заробітки і в Європу,і в московію.Білорусь на 61 місці при середній зарплаті 545$ а Польша на 41--му місці світового рейтингу при середній зарплаті 1253$.Чи ви рахуєте ,що білоруська та українська молодь дурніша за вас?
Анонім до ігор луцький Показати IP 26 Жовтня 2020 12:50
не дурніша звичайно річ про те що у них і зарплати є і ціни нижчі і медицина безкоштовна і підприємства державні процвітають а якщо і їдуть зараз то не так масово як у нас виїжають на заробітки бо нема за що жити . а купити щось своє то взагалі нереально.
Кому вигідно Показати IP 26 Жовтня 2020 11:47
В першу чергу це полякам, бо білоруси грамотні і працьовиті,бо їх заводи стануть польськими або зникнуть, бо є територіальні претензії.
Я Показати IP 26 Жовтня 2020 16:41
ідіотам чешеться гейропа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus