USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Базарники Центрального ринку заблокували вулицю Глушець

4 Лютого 2020 23:21
Підприємці Центрального ринку, які перешкоджали демонтажу муніципалами незаконно встановлених контейнерів, заблокували рух вулицею Глушець.

Базарники створили штучні перешкоди поблизу головного входу на ринок.

Поліція, своєю чергою, огородила територію аж до Кривого Валу.

Зі слів очевидців, раніше розлючені підприємці зупиняли автомобілі та автобуси.
Нагадаємо, 4 лютого у Луцьку розпочали примусовий демонтаж контейнерів, які незаконно розміщені на території Центрального ринку. Близько 22:30 на ринок прибула важка техніка. Між людьми почалися сутички.
Нагадаємо, в міській раді ще 30 січня повідомили, що 3 лютого почнеться примусовий демонтаж конструкцій, якщо власники не приберуть їх до того часу. Адже договір з ними розірвали, тому знаходитись на цьому місці вони не мають права, а всі контейнери вважаються такими, що встановлені незаконно.

Також у Луцькраді наголосили, що демонтаж буде здійснюватися департаментом муніципальної варти у присутності поліції і якщо працівники ринку чинитимуть опір законним вимогам поліції та порушуватимуть громадський порядок, то винних притягнуть до адміністративної та/або кримінальної відповідальності у передбаченому законом порядку.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, на ринку панує антисанітарія, часто торгівля здійснюється з порушенням елементарних санітарних норм. Зокрема, нещодавно біля ринку помітили легковий автомобіль, набитий тушками курей.

Підприємці масово ухиляються і від сплати податків до бюджету. Зокрема, минулоріч під час перевірки виявлено 50 працівників, які виконували роботу без оформлення трудових відносин, а також 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів. Ще 442 торгові місця взагалі не обстежили, оскільки люди з них або втекли, або ці контейнери просто закрилися.

Після перенесення ринку там планують облаштувати рекреаційну зону. Влада запевнила, що жодної багатоповерхової забудови там не буде, на облаштування території, прилеглої до Луцького замку, оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Івін Показати IP 4 Лютого 2020 23:58
Тимчасова влада міста Луцька розуміє, що її час спливає. Тому діє за принципом - "time is money".
Ганя Показати IP 5 Лютого 2020 00:27
тут питання не в базарниках, а в тому що людей обдирають і дурять і ні защо мають.
За! Показати IP 5 Лютого 2020 00:44
Рішення про оренду території закінчилось - закінчилось . Підприємці ще пів року тому знали , що їх будуть виселяти з даної території - знали. Міська влада дала термін на виїзд - дала. Так його вибачте х*ра , вони ви*о?
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2020 03:45
Це не базарникі а нечисть давно пора розігнати той гадюшник.Хто нормальний той переїхав.А ті що привикли жити без закону ще з 90 то так і устроюють бунт давно пора них присадити.
Адвокат Показати IP 5 Лютого 2020 07:09
Цікавий демонтаж контейнерів-бульдозери та вночі,нагадує бандитські 90і
Микола Показати IP 5 Лютого 2020 08:56
Та в сізо їх, кийками надавати і на громадські роботи, прибирати місто від сміття, не треба панькатися, є закон
Лучанин до Микола Показати IP 5 Лютого 2020 13:09
Абсолютно згідний! Не треба дивитися що це муніципали чи чиновники - роблять людям шкоду - на громадські роботи, тоді будуть знати як треба містом управляти.
Цікавий Показати IP 5 Лютого 2020 09:11
ЙО! де наша самооборона на чолі Ніколайчука,Данильчуків, нацкорпус з Кушнерами та іншими атавистами Котлюками, Рижковими, Шелепами, що команди ФАС не було, чи в "ТЕМІ"?
спокійно Показати IP 5 Лютого 2020 09:59
Договір оренди закінчився. Хто знехтував умовами оренди й не переїхав, тих кіоски треба було демонтовувати через суд, з виконавчою службою, при свідках. Робити це треба вдень, опечатуючи майно і вивозити на штраф-майданчик. Потім вимагати компенсацію за перевезення та зберігання майна. Без зайвих руйнацій та нічних непорозумінь. Звісно, якщо все законно та чинно. І не треба виділяти з бюджету кошти для перевезення. Що то за благодійність.
елементарно Показати IP 5 Лютого 2020 10:12
Хай місто підпише договір з фірмою, яка візьметься вивести всі кіоски на майданчик з охороною. А потім бере оплату з власників того майна. В місті є багато місць, де потрібні кошти. Всі платники податків міста, не повинні оплачувати перевезення ринку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus