USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підсумки ЗНО в Україні: кожен сьомий абітурієнт провалив оцінювання

21 Червня 2018 11:12
Сьогодні, 21 червня, абітурієнтам розіслали результати з останніх предметів тестування. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання на цьому завершується. А для кожного сьомого абітурієнта завершується і вся нинішня вступна кампанія, інформує ТСН.

Адже українську мову та літературу (основний предмет, який вимагають під час вступу) не склали 14,5%, це майже 47 тисяч осіб. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Поріг з історії України не подолали 23 тисячі абітурієнтів. Не осилили математику майже 19% тих, хто її здавав, це - 20 тисяч. Англійську мову, на яку так активно нарікали, бо вперше застосовувалося аудіювання, не склало 13% або 11 тисяч осіб.

Усі, хто не склав, може спробувати свої сили наступного року. А цьогорічна вступна кампанія в країні стартує з липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
учень Показати IP 21 Червня 2018 11:47
На заводі за БРАК продукції позбавляють працівника премій тощо, а вчителів та викладачів заохочують підвищенням зарплат...
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Червня 2018 12:17
Школа відзеркалює суспільство. Особливо індікативний стан української мови. Золоте правило-тиск викликає опір. Я особисто ніколи не вивчав українськой мови ні в школі, ні в інституті. Доля так склалася, що освіту здобував за межами України. Далі служив і працював в Україні, в т.ч. і в Луцьку. Вивчав мову "на слух". Тому і чимало помилок. Власні спостереження-в 80-х роках рос. мову в Луцьку можна було почути хіба що в мікрорайонах військових- на Гулака Артемовського, Ленінградської, в районі 8 березня, біля пологового будинку(не памятаю назви). Був у Луцьку в березні цього року. Рос.мову чути на кожному кроці. Особливо в курілках універа. Правило без винятків-чим більше примус тим більше відторгнення.
Наталя Показати IP 22 Червня 2018 16:16
Оце так... Не зрозуміло, чому така величезна кількість випускників не здали ЗНО ("для кожного сьомого абітурієнта завершується і вся нинішня вступна кампанія"). Адже ніхто не змушував дітей здавати не улюблений предмет... Тільки-но сьогодні я довідалася, що мій онук отримав доволі пристойні бали за ЗНО. Але ж я спостерігала, як він у себе вдома наполегливо відповідав на питання, що були у минулих роках на ЗНО по вибраних ним предметах. Його мрія: вивчати історію України у виші на заході держави (ми центральноукраїнці). І ще, я вважаю, що багато чого залежить від навчального закладу. В Єдиній системі електронних петицій, створеній в рамках програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа, зареєстровано звернення, у якому випускники педліцею виступають проти реорганізації закладу шляхом приєднання до нього НВО №18. https://e-dem.in.ua/kirovohrad/Petition/View/165 Проти реорганізації Педагогічного ліцею міста шляхом приєднання до нього НВО № 18 та ЗА присвоєння збереженому Педагогічному ліцею імені професора В.І. Завіни https://e-dem.in.ua/kirovohrad/Petition/ViewSigns/165 Підписи петиції До кінця збору підписів залишилось: 6 днів. Прошу людей, яким не байдужа освіта українців, не бути байдужими до цього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus