USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Північна Корея погрожує Австралії ядерним ударом

23 Квітня 2017 14:34
У МЗС Північної Кореї заявили, що готові завдати ядерного удару в разі, якщо Австралія продовжить «сліпо слідувати лінії США». Про це повідомляє Ліга.нет.

«Якщо Австралія продовжить слідувати за США щодо ізоляції і придушенню Північної Кореї ... це буде акт самогубства за допомогою ядерного удару стратегічних сил Північної Кореї», - йдеться в заяві.

З такою заявою виступила Північна Корея після того, як міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що ядерна програма КНДР становить серйозну загрозу її країні.

Окрім того, Північна Корея заявила 23 квітня 2017 року про готовність затопити авіаносець Сполучених Штатів Америки для демонстрації сили, передає Reuters.

«Наші революційні сили готові вразити авіаносець США з допомогою одного удару", - йдеться в коментарі правлячої Робочої партії «Родонг сінмун».

Згідно з інформацією видання, газета порівняла авіаносець з «грубою твариною» і повідомила, що удар по ньому стане «реальним прикладом, щоб показати силу наших збройних сил».

Президент США Дональд Трамп раніше розпорядився, щоб ударна група флоту США відправилася в акваторію біля берегів Корейського півострова у відповідь на наростаючу напруженість щодо випробувань ядерної зброї і ракет у Північній Кореї та її погроз щодо нападу на США і їхніх азіатських союзників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіаносна ударна група флоту Сполучених Штатів Америки, до складу якої входить атомний авіаносець USS Carl Vinson, приступила до навчань неподалік від берегів Корейського півострова. Разом з нею в навчаннях беруть участь кораблі японських ВМС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр П. Показати IP 23 Квітня 2017 16:36
Путін ІІ
Лодырь Показати IP 23 Квітня 2017 17:39
Толстый пригрозил ядерным ударом даже нашему соседу алкоголику! Так че там о какой-то Австралии говорить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus