USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Північна Корея розширює ракетну базу: зʼявилися супутникові знімки

6 Грудня 2018 21:48
Нові супутникові знімки Північної Кореї свідчать про те, що ракетна база КНДР Yeongjeo-dong не тільки залишається активною, але й постійно модернізується.

Про це йдеться в доповіді Міддлберійського інституту міжнародних досліджень в Монтереї, повідомляє theБабель з посиланням на CNN.

«Супутникові знімки показують, що база залишається активною. Більш того, в минулому році Північна Корея значно розширила довколишній об'єкт, що, імовірно, є ще однією ракетною базою», — йдеться в доповіді, яку цитує телеканал.

Як відзначають аналітики, нові супутникові знімки показують, що КНДР у цьому регіоні будувала «надзвичайно великий» підземний об'єкт в 2017 році, і його будівництво тривало до серпня 2018.

За словами одного з аналітиків інституту Джеффрі Льюїса, будівництво продовжилося навіть після сінгапурського саміту між лідером КНДР Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом.

«Що б не казав Кім Чен Ин про своє прагнення до денуклеаризації, Північна Корея продовжує виробляти ракети з ядерними боєголовками», — заявив Льюїс.

Люїс і його колега Девід Шмерлер відзначили, що унікальне розташування об'єкта ідеально підходить для розробки новітніх ракет великої дальності, зокрема й тих, які Північна Корея може використати для удару по США.

Зі свого боку прес-секретар Пентагону Кріс Логан заявив телеканалу, що США уважно стежить за КНДР. «Ми продовжуємо підтримувати дипломатичний процес. Ми не будемо обговорювати питання розвідки», — сказав він. Повідомляється, що Держдепартамент відмовився від коментарів з цього питання.

Як повідомлялося, на початку жовтня Кім Чен Ин запросив іноземних інспекторів перевірити, чи дійсно Північна Корея ліквідувала ядерний полігон Пунгері.

Перед цим стало відомо, що нова зустріч Дональда Трампа й Кім Чен Ина запланована на січень 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus