USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліський Робін Гуд, який катував людей прасками: спогади сусідів і односельчан про луцького терориста

22 Липня 2020 16:50
Ніколи б не подумали, що він на таке здатен: приблизно так відгукуються про луцького терориста Максима Кривоша більшість сусідів.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Терориста Максима Кривоша пам’ятають у рідному селі Добре Камінь-Каширського району. Його родина виїхала звідти до обласного центру в 90-х. Але і в селі Максим встиг відзначитися. Кажуть: одного разу нібито побив сільського голову, захищаючи свого діда.

«Сільський голова почав погрожувати його діду, чи що, і він його побив, – пригадує житель Доброго Валерій. – А взагалі його били неодноразово інші жителі».

Читати ще: Тато – відомий вчений, мама загинула в ДТП: що відомо про батьків луцького терориста

У Луцьку родина Кривошів – батько Степан, мати Надія та сини Максим і Богдан – оселилася за адресою бульвар Дружби Народів, 1.

Брати Кривоші продали квартиру, в якій колись мешкали, ще шість років тому. Мати загинула в автокатастрофі, батько помер. Сусіди кажуть: зловживав спиртним і на старості років трохи зійшов з розуму.

Згодом Максим оселився у місті Дубно, з дружиною і сином. Молодший брат Богдан переїхав жити до дружини на вулицю Боженка у Луцьку.

Старші люди, які мешкають на Дружби Народів, пригадують: родина Кривошів була інтелігентною. Максим навчався у семінарії, але покинув – буцімто розчарувався в релігії. Зі слів сусідів, у буремні 90-ті займався навіть катуванням людей прасками. Двічі сидів у тюрмі.

«Максим перший попав у тюрму. А потім женився з тюрми. З внуком приїжджав. Надя дуже радувалася, що внук такий хороший», – пригадує колишній сусід терориста Володимир й додає, мовляв, людина, яка сиділа в тюрмі, здатна на що завгодно.
Читати ще: Маски, камуфляжі, зброя: що відомо про банду луцького терориста і його кримінальне минуле

До слова, чоловік, який свого часу відбував покарання разом із Максимом Кривошем, в ефірі телеканалу «Аверс» дав свої характеристики терористу.

«Це дуже дєрзкій парєнь, сам собі на умі. Але з ним можна говорити. Я не знаю, що з ним сталося. Він, звичайно, злочинець, як ті, хто оказуються в тюрмі, – сказав чоловік, який представився Валерієм. – Останній раз я його бачив у 2002-2003 році. Він колись виходив на зв'язок. Але я не став говорити, тому що там перебор трошки з емоціями».
Натомість луцький режисер Олександр Стеренчук також поділився cпогадами про терориста і його родину.

Подаємо допис без змін та виправлень:

«Мовчав - тепер можна. Розповім історію про луцького терориста. Обійдуся без нових пірізвищ, імен і населених пунктів аби уникнути надокучання людям в тому числі і моїм родичам. Так от є два сусідніх села в К-Каширському районі. З одного села В. родом його батько. З другого села Д. родом мати його. В село Д. в дитинстві, я стабільно їздив (був депортований) на калікули з Луцька. Рідня луцького терориста жила на сусідній вулиці від дому моїх родичів. Більше того з його братом ми часто бачилися і дружили. Старший брат Максим (терорист) рідко заїжджав. Але його баялися і поважали всі. Одна з історій. Якось сільський голова села Д. за прізвищем М. не хотів проводити гілку газу на вулицю де живе рідня Кривоша і ще кілька десятків сімей. І одного разу Кривош приїхав до цього голови з групою людей - в масках. І газ провели на цілу вулицю. Так от терорист терористом. Але.. односельчани його родини вчинок засуджують проте маніаком не називають. Для них він поліський Робін Гуд. От таке», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, вранці 21 липня Максим Кривош захопив приміський автобус із людьми. Заручників звільнили через тринадцять годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ісса Ндойє Показати IP 22 Липня 2020 17:23
Ні йуха собі Робін Гуд ...
Лучани до Ісса Ндойє Показати IP 22 Липня 2020 17:48
А ви думаєте оті реальні робін гуди це якісь ангели? Уявно перенесіть себе у минулі століття, проаналізуйте ситуацію і ви побачите, що всі оті народні повстанці в термінах сучасності є терористами і бандитами.
Кулемет Показати IP 22 Липня 2020 17:42
А для чого розповсюджувати плітки та адреси проживання його родичів?
кулемету Показати IP 22 Липня 2020 18:42
Для того, щоб люди все знали про катюгу. І щоб ти все знав
вона Показати IP 22 Липня 2020 19:12
Нвчався в духовній семінарії, а потім крав ікони з церкви, як каже священник з Рівненщини.
До кулемету Показати IP 23 Липня 2020 08:47
Люди дуже хочуть знати, де терорист був з часів майдану і АТО. Не такий активіст він пройти мимо таких буремних подій! Білецький швидко сказав, що не в його підрозділі.
Командер Шеппард Показати IP 23 Липня 2020 17:50
Кажуть...подейеують...це все немає сенсу, є факти, а є плітки
Прокопчук Іван Степа Показати IP 24 Липня 2020 15:57
При чому тут: є він учасником АТО/ООС чи не є. Максим Кривош був бандитом (розбійні напади із застосуванням зброї, крадіжки, хуліганство і вимагання) і залишається злочинцем на все своє життя. Кримінальний кодекс для всіх єдиний і мати тюрма також одна для всіх. Видно дуже подобається цьому чолов"язі хоть якимось чином прославитися і бути у центрі подій. Навіть, якщо його на підставі рішення суду засудять до 8-12 років позбавлення волі. Він готовий відбувати покарання з гордістю виконанної місії. А в місцях позбавлення волі буде розказувати всім зекам як він від влади домагався особистого привселюдного покаяння, та як перед ним президент країни виконував всі вказівки і виступав по телебаченню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus