USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.85 10.00

Польського військового, який втік до Білорусі, підозрюють у шпигунстві, – ЗМІ

18 Грудня 2021 18:29
Польського солдата Еміля Чечка, який втік до Білорусі, підозрюють у шпигунстві.

Про це повідомляє Кореспондент із посиланням на видання Onet, яке спирається на інформацію своїх джерел.

«Багато вказує на те, що Еміль Чечко, солдат 11-го Мазурського артилерійського полку, який дезертував із Війська Польського, міг бути білоруським шпигуном або інформатором режиму Лукашенка», – йдеться у повідомленні.

За даними видання, «ця версія є однією з найсерйозніших, які беруть до уваги польські спецслужби». Також повідомляється, що сестра солдата, який втік, мала зв’язок з громадянином Білорусії, а в нього самого були там знайомі.

Як зазначає видання, минулого тижня військового затримала поліція за керування автомобілем у нетверезому стані. Тест показав наявність у крові майже 1,5 проміле алкоголю. Поліцейські також провели тест на наркотики, який показав, що солдат раніше курив марихуану. При цьому чоловік не зізнався, що є професійним солдатом. Тому на місце події не викликали військову жандармерію.

Видання зазначає, що солдат знав, що інформація з поліції досить швидко потрапить до його частини, а це означатиме звільнення зі служби.

Тим часом польська районна прокуратура у місті Білосток порушила кримінальну справустосовно Чечка. Про це повідомило у суботу Польське агентство друку. Військовослужбовця звинувачують у дезертирстві за кордон. Йому загрожує від одного до 10 років позбавлення волі.

Наразі проводиться попереднє розслідування. Прокурор повідомив, що проводилися заходи за місцем проживання солдата, вилучено носії даних. Вони будуть предметом вивчення, щоб з’ясувати, чи планував він втечу заздалегідь, чи це була спонтанна дія.

Нагадаємо, напередодні у Білорусі заявили, що польський військовослужбовець, який охороняв кордон із республікою, попросив у них політичного притулку.

Як з’ясувалося, дезертиром став 25-річний Еміль Чечко. У Білорусі він заявив, що нібито був свідком двох випадків убивства польськими силовиками волонтерів та мігрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Нестор Махно Показати IP 18 Грудня 2021 18:41
Не смішіть моі я..а,жовнеж (солдат) -шпіен)))))
Концерва Показати IP 18 Грудня 2021 19:04
Концерва вскрилась. Та й добре, нема чого гниді робити в ЄС, хай в тайгу пиляє, хоча його скоріше за все туди й відправлять. "Біднятко" ще не розуміє куди вляпався.
Да ну на Показати IP 18 Грудня 2021 19:21
Агент Пу или Лу? Вот в чем вопрос!
Дідо Показати IP 18 Грудня 2021 19:42
Опаньки, завжди бігли туди, а тепер сюди. Трохи спателичило і спецслужби, і мас-медіа. Журналісти вже не знають що й придумати.
Ой Показати IP 18 Грудня 2021 20:44
Не смішіть копита мого коня. Агент Пу, Лу, Ху, Зю..... Мелете дурниці, як той зольдат. Планокур він просто. От і весь секрет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus