USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Помер принц Філіп – чоловік королеви Великої Британії

9 Квітня 2021 14:12
Принц Філіп, чоловік Єлизавети II, пішов з життя 9 квітня 2021 року. Герцогу Единбурзькому було 99 років. Причиною смерті принца стало різке погіршення стану здоров'я.

Про це інформує 24 канал.

Раніше було відомо, що самопочуття чоловіка дуже погіршилось і його терміново госпіталізували до лікарні короля Едуарда VII. Протягом деякого часу герцог Единбурзький лікувався й обстежувався там, проте лікарі не змогли зарадити хворобі.

Філіп був єдиним сином принца Андрія й онуком короля Греції – Георга I. Родовід принца також вказує, що він був правнуком данського короля Кристіана IX й праправнуком англійської королеви Вікторії.

Під час навчання у коледжі Філіп познайомився із своєю майбутньою дружиною Єлизаветою ІІ, а вже у 1946 році попросив у короля дозволу одружитись зі спадкоємицею престолу. Перед укладенням шлюбу він перейшов в англіканство, відмовився від усіх своїх попередніх титулів й можливості, аби його нащадки носили його прізвище.
У Філіпа і Єлизавети четверо дітей: Чарльз, принц Уельський, принцеса Анна, принц Ендрю, герцог Йоркський, і принц Едуард, граф Вессекський.
Принц Філіп пройшов на Військово-морському флоті всю Другу світову війну й отримав після неї звання старшого лейтенанта. Закінчивши службу на флоті, йому було присвоєно звання командора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Квітня 2021 17:23
міцний був дід
Бульба Показати IP 10 Квітня 2021 03:37
От якими мають бути лідери країни!! Величезна повага до нього!!! У нас є щось подібне??ні бо це Україна!!!треба міняти країну!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus